Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Afrikaans interieur: tips & inspiratie

Als je denkt aan Afrika, denk je aan de warme gloed van de ondergaande zon, de prachtige natuur en de rijke materialen. Breng deze warme sfeer in je interieur, door ze te hullen in een Afrikaanse stijl. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. In dit artikel ontdek je meer tips en inspiratie voor verschillende Afrikaanse interieurstijlen.

 

Mogelijke stijlen

Ook in Afrikaanse interieurs zijn er verschillende stijlen te onderscheiden.  Kijk hier onder voor de verschillende mogelijkheden. Je vindt er telkens kleuradvies en tips voor de juiste decoratiestukken.

 

1) Modern Afrikaans interieur

De wanden van een modern Afrikaans interieur hul je best in lichte kleuren. Voor de decoratie-elementen gebruik je dan weer best opvallende kleuren. Door de expressiviteit van de Afrikaanse kunst en het contrasterend kleurgebruik zullen geaccentueerde wanden de ruimte te druk maken. Je kan wel gebruik maken van kleurrijke Afrikaanse schilderijen of prints.

voorbeeld Afrikaans interieur

 

2) Afrikaans minimalisme

Bij een minimalistisch Afrikaans interieur leg je vooral de nadruk op de ruimte-indeling. Gebruik witte kleuren voor de wanden en decoreer met zwarte of natuurlijke houten kleurtinten. Denk aan een zebra-tapijt, Afrikaanse maskers, Afrikaanse beelden en Afrikaanse wapens. Uiteraard kan je hier en daar wel een opvallend accentkleur gebruiken.

interieur met Afrikaans minimalisme

 

3) Traditioneel Afrikaans interieur

Als je liever een warm traditioneel Afrikaans interieur wil, kan je gebruik maken van natuurlijke pigmenten voor de wanden. De beste kleuren hiervoor zijn de warme aardetinten zoals oker, bruin en zandkleur.

 

 

Tips voor Afrikaanse decoratie

De decoratie elementen zullen grotendeels de sfeer bepalen. Dankzij de rijke cultuur van dit prachtige land zijn er heel wat decoratie elementen verkrijgbaar. Kies voor decoratie stuks uit dezelfde periode of afkomst. Mix niet te veel stukken van verschillende Afrikaanse stijlen. Belangrijke decoratie stuks uit Afrika zijn:

 

Decoratie van dierlijke afkomst

Dierenhuiden worden heel veel gebruikt bij een Afrikaanse inrichting. Men denkt dan al snel aan de huid van een leeuw, tijger, zebra of giraffe. Er zijn echter heel wat andere decoratie stuks afkomstig van andere dieren die een pak goedkoper zijn. Zo kan je gebruik maken van leer en bont. Ook voor mensen die graag een Afrikaans interieur hebben maar geen dierenleed willen veroorzaken zijn er oplossingen. Zo kan je meubelen, kussens, vazen, lampekappen en andere elementen bekleden met veren en paardenharen.

Interieur Afrikaanse stijl

 

Typische houten voorwerpen

De Afrikaanse maskers en beelden zijn ongetwijfeld de meest gekende decoratie-elementen uit Afrika. Als je deze elementen aankoopt, koop ze dan in dezelfde stijl. Let ook op de proportie van het lichaam, het gezicht en de gebruikte materialen en kleuren. De beelden kunnen uit een donkere houtsoort bestaan of donker geverfd zijn. Ook een lichte houtsoort is mogelijk. Hierbij kunnen ze volledig versierd zijn met kralen, kleuren, accessoires en veren.

Meer ideeën & inspiratie
keukenopstelling
Keukenopstelling
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen
Vloerverwarming als hoofdverwarming
kleerkasten met schuifdeuren
3 onmisbare tips voor een perfecte kleerkast op maat
laag TV-meubel
TV-meubel: inspirerende voorbeelden & tips
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken
keuken industriële look
Industriële keuken: inspirerende foto's
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
Keramische tegels badkamer
Goedkope badkamer
achterwand keuken
Achterwand keuken: inspiratie & materialen