Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

3 onmisbare tips voor een perfecte kleerkast op maat

Kies je voor een kleerkast op maat, dan heb je heel wat keuzevrijheid. Het is dan ook heel belangrijk om op voorhand goed na te denken over wat je precies wil. Hoe groot moet de kleerkast zijn, uit welk materiaal moet ze gemaakt worden, hoe moet de indeling eruit zien, …? Wij helpen je op weg met deze 3 tips.

 

1. Open of gesloten kleerkast op maat?

Hoewel je ook kan kiezen voor een open model kiezen de meesten toch voor een gesloten kleerkast op maat. Het grote voordeel? Je slaapkamer ziet er altijd netjes uit. Hoe rommelig je kast ook is, je ziet er niets van als je de deuren sluit. Kastdeuren kan je bovendien voorzien van spiegels. Zo kan je meteen je outfit checken nadat je hem uit je kast haalde. Spiegels maken de ruimte ook optisch groter.

Kies je voor een gesloten kleerkast, dan zijn er verschillende sluitsystemen mogelijk. Afhankelijk van wat je wil opbergen, kies je voor lades, kastdeuren of een combinatie van beiden.

TIP: Een kleerkast met schuifdeuren neemt het minst plaats in aangezien je geen plaats moet voorzien voor openklapbare kastdeuren.

 

kleerkasten met schuifdeuren

2. Voorzie de kleerkast van een praktische indeling

Een kleerkast moet niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Daar biedt een kleerkast op maat een groot voordeel aangezien je de indeling helemaal zelf kan kiezen. Wat voor jou de perfecte indeling is, hangt af van wat je precies in de kleerkast wil opbergen.

Kledij die je liefst kreukvrij houdt, hang je best op kapstokken. Daarvoor dien je hangkasten te voorzien. De ideale diepte van een hangkast schommelt rond de 65cm, rekening houdend met de lengte van kapstokken (± 45cm), de rug en deur van de kleerkast en wat extra vrije ruimte. Hou ook rekening met de nodige lengte. Zo zullen jurken of broeken op kleerhangers meer lengte innemen dan een t-shirt. TIP: Bespaar plaats in de hangkast en kies een model met 2 kledingbaren boven elkaar.

Tenzij je heel weinig kleren hebt, is het onmogelijk om alles op te hangen. Legkasten met legplanken zijn daarom onmisbaar in een kleerkast. Ideale afmetingen daarvoor zijn kleerkasten met een diepte van 45cm en een hoogte en breedte van 50cm.

Een hang- en legkast voor kleding is voor de hand liggend, maar je kan ook kiezen voor allerlei extraatjes. Waarom in de kleerkast geen opbergplaats voorzien voor schoenen? Bijvoorbeeld via haken om ze aan op te hangen, via planken om ze op te plaatsen, … Erg in trek zijn ook speciale opbergsystemen voor bepaalde accessoires. Opbergvakjes voor broeksriemen of speciale hangers voor dassen zijn maar enkele van de vele mogelijkheden.

 

open kleerkasten op maat

3. Kies een materiaal en kleur dat past bij de stijl van jouw slaapkamer

Het materiaal en de kleur van een kleerkast bepalen de look ervan. Ideaal is dat de kleerkast 1 mooi geheel vormt met de rest van de slaapkamer. Daarom kies je best voor een exemplaar in de stijl van de slaapkamer.

De mogelijkheden zijn ruim. Vaak kiest men voor een kleerkast in hout. Hout creëert dan ook een warme, huiselijke sfeer en past in verschillende interieurstijlen. Wat betreft de kleur… Kleerkasten in lichte kleuren zoals wit maken de slaapkamer optisch groter terwijl kleerkasten in een donkere kleur de ruimte net kleiner zullen maken. Let ook op met grote kleerkasten in een donkere kleur aangezien deze al snel bombastisch kunnen ogen. In een voldoende grote slaapkamer komen deze dan weer wel mooi tot hun recht.

 

kleerkasten op maat

Meer ideeën & inspiratie
dressing
Tips voor een praktische dressing inrichting
keukenopstelling
Keukenopstelling
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen
Vloerverwarming als hoofdverwarming
laag TV-meubel
TV-meubel: inspirerende voorbeelden & tips
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken
keuken industriële look
Industriële keuken: inspirerende foto's
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
Keramische tegels badkamer
Goedkope badkamer
achterwand keuken
Achterwand keuken: inspiratie & materialen