Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Inspiratie en tips voor een houten keuken

Een houten keuken heeft een zeer pure en warme uitstraling. Bovendien is hout een duurzaam én tijdloos materiaal. Dankzij de grote variatie aan houtsoorten kunnen veel verschillende stijlen gecreëerd worden. Daarom past een houten keuken perfect in élk soort interieur. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat deze keukens aan populariteit winnen. Op deze pagina kan je voorbeelden van houten keukens bekijken.

 

Een mix van hout en witte kunststof

Er is een verschil tussen echte massieve houten keukens en keukens met een hout design. In het eerste geval zijn zowel de binnen- als buitenkant van de lades en kasten van echt hout gemaakt. In het andere geval – vaak bij moderne keukens – wordt gekozen voor een materiaal met een houten design langs buiten. De keuken in onderstaande foto is daar een voorbeeld van. Enkel de buitenkant van bepaalde lades heeft een houten ontwerp, terwijl de rest uit kunststof is vervaardigd. De combinatie met het hoogglanzend witte materiaal oogt zeer verfrissend en modern.

houten keuken wit

 

Houten keukenblad

Wil je bijvoorbeeld enkel een paar houten accenten toevoegen in de keuken? Dan kan je opteren voor een houten keukenblad. Hout is wel een duurder keukenmateriaal dan MDF of kunststof, maar het bezit over enkele interessante voordelen. Zo is een houten werkblad makkelijker te herstellen dan kunststof. Aangezien hout een bewerkbaar materiaal is, kunnen eventuele krassen worden verwijderd.

houten werkblad keuken

 

Steigerhout keuken

Een houtsoort die momenteel erg gegeerd is, is steigerhout. Dit materiaal oogt authentiek en verweerd maar tegelijk ook erg trendy. Steigerhout is zowel in lichte als donkere tinten verkrijgbaar. Ook kan je kiezen tussen nieuw of gebruikt steigerhout. Beide soorten hebben een eigen typische uitstraling. De combinatie met het inox keukenblad op onderstaande foto zorgt voor een verrassend complementair geheel.

steigerhout keuken met inox

 

Frisse combinatie van klassiek en modern

Elke houtsoort heeft zo zijn eigen karakteristieke eigenschappen, zoals de kleur. Voorbeelden zijn eikenhout, dennenhout, steigerhout, beukenhout en sparrenhout. Terwijl de ene houtsoort een zacht uiterlijk heeft, zijn er ook houtsoorten die er juist zwaar en stoer uitzien (bijvoorbeeld vanwege opvallend sterke nerfstructuren). Bovendien kan je hout ook in een bepaalde kleur laten spuiten. In de foto hieronder zien we gevarieerde patronen op de kastdeuren. Dit brengt een zekere dynamiek teweeg die niet snel zal vervelen.

In deze keuken worden klassiekere en moderne elementen met elkaar verenigd. De houten vloer en tafel doen veeleer traditioneel aan, terwijl de steenstrips aan de muur en de inox koelkast de keuken moderniseren.

houten keuken

 

Volledig houten keuken

In dit voorbeeld zien we een keuken die, op een deel van het werkblad na, volledig uit hout bestaat. Een compleet houten keuken geeft een klassiekere en meer landelijke indruk dan wanneer hout met een ander materiaal gecombineerd wordt. Toch heeft deze keuken veel charme; ze creëert een knusse sfeer door de warme kleur van het hout.

houten keuken landelijk

 

Eiken keuken

Eik is de populairste houtsoort in keukens. Dit sterke materiaal heeft een sfeervolle uitstraling en gaat gegarandeerd lang mee. De combinatie van het natuurlijke materiaal met de moderne keukenapparatuur is erg geslaagd. De drie open kastjes boven de ovens vormen een leuke variatie en geven het meubel een meerwaarde. Eik is vrij licht van kleur, al kan dit variëren naargelang het gekozen vernis.

houten keuken op maat

 

Hout en steen: een geslaagde combinatie

Het hout in onderstaande keuken werd zeer strak afgewerkt. De kasten uiterst links en rechts zijn greeploos, wat bijdraagt tot dit effect. Dankzij de hoge bewerkbaarheid van hout kan je kiezen voor een zeer strak of net elegant design.

Steen is een materiaal dat perfect kan worden gecombineerd met hout. De vloer in deze keuken bestaat uit natuursteen, terwijl het keukeneiland bekleed is met marmer.

keuken hout

 

 

 

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
kleine keuken
Voorbeelden - inspiratie en tips voor een kleine keuken
retro keuken accessoires
Retro keuken: voorbeelden & ideeën
landelijke keuken
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
witte keuken modern
Moderne keuken foto's & inspiratie
keukenopstelling
Keukenopstelling
achterwand keuken
Achterwand keuken: inspiratie & materialen
keuken industriële look
Industriële keuken: inspirerende foto's
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
modern huis met keuken
Moderne keukens: inspiratie & aankooptips
cottage keuken
Cottage keukens voorbeelden
witte keukens
Inspiratie en tips bij het kopen van een witte keuken
open keuken
Open keuken: ideeën en inspiratie