Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Goedkope badkamer

Een badkamer kan er gemakkelijk heel mooi uitzien zonder dat deze duur hoeft te zijn. Laat je inspireren door interessante ideeën en weetjes om je badkamer er helemaal te laten uitzien zoals jij het wil, zonder dat dit een grote hap in je budget is.

 

Goedkope vloer voor je badkamer

Laten we starten met de basis waarop je badkamer zal worden opgebouwd: de vloer. Het hoeven niet altijd dure tegels te zijn om een warm, stijlvol resultaat te bekomen. Er zijn ook goedkopere opties:

 

1. Keramische tegels

Keramische tegels badkamer

De meest gekozen vloer voor badkamers blijft waarschijnlijk wel die uit keramische tegels. Deze kan je zowel als vloer- als als wandbekleding gebruiken. Keramische tegels zijn te verkrijgen vanaf €10/m2 maar kunnen evengoed oplopen tot €100/m2. Met een budget van €50 per vierkante meter heb je al een hele ruime keuze in het beschikbare gamma.

 

2. Steentapijt

Steentapijt badkamer

Gietvloeren zijn ook erg geschikt voor badkamers omdat deze waterdicht zijn en bovendien warm aan je voeten voelen. Gietvloeren hebben een erg stijlvolle look die je badkamer helemaal af maken.

De goedkoopste vorm is het steentapijt. Dit kost ongeveer €30-€40 per vierkante meter.
Bovendien kan je het steentapijt laten doorlopen tot in de inloopdouche omdat deze een strakke naadloze afwerking tussen vloer en wand garandeert.

 

3. PU gietvloer

PU gietvloer badkamer

Een andere mogelijkheid is een polyurethaan (PU) gietvloer. Een PU vloer is een kunststof gietvloer die over de bestaande ondergrond kan aangebracht worden. Het is een naadloze vloer en daarom geschikt in de badkamer door zijn waterdichtheid. Een polyurethaan vloer past perfect in een modern interieur en kost tussen de €75 en €130 per vierkante meter.

 

4. Beton ciré

Beton cire gietvloer badkamer

Beton ciré (‘betonstuc’) is al iets duurder, maar is nog steeds een interessante keuze als vloer voor in de badkamer. De prijs varieert tussen € 80 en € 145 per vierkante meter. Deze vloer is oorspronkelijk niet waterdicht, maar wordt dit dankzij een behandeling met een waterdichte coating. Deze vloer heeft een stoere maar neutrale look en is daarom toepasbaar in verschillende soorten interieurs. De beton cire wordt het best op een vlakke beton- of cementvloer aangebracht.

 

 

Goedkope inrichting

Bad douche combinatie

Naast goedkope materialen voor vloeren en muren, kan je ook veel geld besparen op de inrichting.

Eerst en vooral is het belangrijk om je te concentreren op de noodzakelijke elementen in een badkamer. Hieronder vallen logischerwijs een toilet, één of meerdere wasbakken en een douche of bad.

Algemeen is een douche een goedkopere optie dan een bad. Geniet je toch graag van een bad, kies dan voor een twee-in-één optie. Dit is een ligbad waar je zelf de sproeier van op de muur kan monteren. Om dit te kunnen doen moet je je bad in een hoek plaatsen zodat dit direct twee muren van de ‘douche’ bevat. Verder heb je enkel nog een uitschuifbaar (plastic) douchescherm nodig om het water binnen te houden.

Een badkamer heeft uiteraard verlichting nodig, maar ook niet overdreven veel. Voorzie goede straffe lampjes of spotjes boven de wastafel, maar voor de rest heb je normaal geen felle lichten nodig. Meer nog, als je wil genieten van een bad is het vaak aangenamer om een gezellige schemering te hebben.

Opteer bij het kiezen van je wastafel voor en meubel waar al kasten in verwerkt zijn. Zo kan je al een groot deel van je spullen kwijt en hoef je geen of weinig extra kasten meer te kopen.

Bovendien kan je vele dingen tweedehands kopen. Zelfs wastafels en baden zijn tweedehands te verkrijgen, maar ook voor kranen is dit heel interessant.

Verlichting badkamer

 

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
Tegels in de badkamer: Voorbeelden en tips
Fotospecial: Inspiratie en voorbeelden van luxe badkamers
Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
Klassieke badkamers om bij weg te dromen
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
Design badkamermeubels: strakke en elegant uitvoering
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
no image set
Design badkamers: enkele illustraties
no image set
Voorbeelden van landelijke badkamers
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
Tijdloze badkamers