Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Badkamervloer: mogelijke materialen

Bij het plaatsen van een nieuwe badkamer of het uitvoeren van een badkamerrenovatie is de vloer een belangrijk element. Waterdichtheid zal zeker een groot aandachtspunt zijn. In dit artikel bespreken we welke materialen vaak gebruikt worden voor het plaatsen van een badkamervloer en hun voor- en nadelen.

 

1. Gietvloer in de badkamer plaatsen

badkamer met uitzicht

Gietvloeren ogen erg modern door hun naadloze structuur. Door deze naadloze afwerking hoef je je geen zorgen te maken over vuile voegen en voelt de vloer ook erg aangenaam aan. Gietvloeren zijn waterdicht, wat natuurlijk een belangrijk punt is voor badkamervloeren. Daarnaast kan je bij dit type vloeren kiezen uit heel wat kleuren. Op die manier kan je een badkamervloer kiezen die mooi past bij de stijl van je badkamer.

Een nadeel van gietvloeren is dat sommige types kras- en scheurgevoelig kunnen zijn. Ook schoenen kunnen makkelijk strepen achterlaten. Vooral als je kiest voor een lichte kleur zal dit snel een onverzorgde uitstraling geven.

 

 

2. Tegels voor een badkamervloer

wandbekleding badkamer

Bij het renoveren van een badkamer of bij de installatie van een nieuwe badkamer kan je ook kiezen voor vloertegels. Tegels voor de badkamer bieden veel mogelijkheden qua materialen, formaten en kleuren. Keramische tegels zijn bijvoorbeeld goed bestand tegen water en bovendien makkelijk te reinigen. Natuursteen tegels zorgen voor een echte wellness-uitstraling in de badkamer, maar zijn doorgaans wel een pak duurder dan keramische tegels.

Qua afwerking zijn mozaïek tegels zeker het overwegen waard. Deze kleine tegeltjes, bijvoorbeeld uit keramiek of natuursteen, zorgen voor een leuk effect in de badkamer, of ze nu op de vloer of op een wand toegepast worden.

 

 

3. Betonvloer voor een stoere uitstraling

badkamer betonvloer

Wie een moderne en stoere uitstraling wil, kan ook kiezen voor een badkamervloer uit beton. Een aandachtspunt bij een betonnen vloer voor de badkamer is de waterdichtheid; aangezien betonvloeren vaak niet volledig waterdicht zijn, zal je deze speciaal moeten behandelen (bijvoorbeeld met een coating) zodat ze geschikt zijn voor de badkamer. Je kan de betonvloer ook laten doorlopen in een inloopdouche voor een leuk en eigentijds effect.

Naast de klassieke betonvloer zijn er nog andere mogelijkheden voor een betonlook in de badkamer, bijvoorbeeld beton cire en betonnen tegels. Beton cire is een pleistermateriaal waarmee je een badkamer snel de stoere en moderne uitstraling van beton kan geven.

 

 

4. Badkamervloer met parket of laminaat

badkamer parketvloer

Hout heeft een warme en natuurlijke uitstraling, dus is een badkamervloer met een houtlook een interessante optie. Je kan dan ook kiezen voor parket of laminaat, een kunststof alternatief voor parket. Hout kan echter uitzetten en inkrimpen, zeker in een vochtige ruimte. Daarom is ventilatie in de badkamer absoluut een aandachtspunt als je voor parket kiest voor de vloer. Er bestaan soorten laminaat die specifiek gemaakt zijn voor toepassing in de badkamer.

Parket is doorgaans duurder dan laminaat en het is ook iets moeilijker om te plaatsen. Het vereist bovendien meer onderhoud en er is vaak nog een afwerkingslaag nodig na de plaatsing, terwijl laminaat al afgewerkt is. Deze afwerking oogt echter iets minder natuurlijk dan bij parketvloeren.

 

 

5. Andere materialen voor badkamervloeren

badkamervloer

Naast de genoemde materialen zijn er nog andere mogelijkheden. Zo zijn vinyl en kurk ook erg geschikt voor het aanleggen van badkamervloeren. Ze zijn namelijk goed bestand tegen water, wat natuurlijk een grote troef is in de badkamer. Wil je voor een speciale look gaan, dan is rubber misschien wel het overwegen waard.

Zoals je in dit artikel kon ontdekken, zijn er veel materialen die geschikt zijn voor het aanleggen van badkamervloeren. Welk type vloer je best kiest, is afhankelijk van verschillende factoren. Het budget, je persoonlijke voorkeur en de reeds bestaande look van je badkamer (als het gaat om een badkamerrenovatie) zijn bijvoorbeeld belangrijke factoren die een invloed zullen hebben op de keuze.

 

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
badkamer met tegels
Tegels in de badkamer: Voorbeelden en tips
originele badkamer
Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie
badkamer modern design
Design badkamers: enkele illustraties
cottage badkamer wit
Cottage badkamer: inrichting ideeën
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
klassieke badkamer
Klassieke badkamers om bij weg te dromen
eigentijdse badkamer
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
design badkamer
Design badkamermeubels: strakke en elegant uitvoering
badkamer inrichten
Tijdloze badkamers
landelijke badkamer
Landelijke badkamermeubels: inspiratie & voorbeelden
moderne groene badkamer
Moderne hedendaagse badkamer voorbeelden