Interieurvoorbeelden.be

Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties

 

1. Badkamer met steenstrips

Badkamer met steenstrips

Het gebruik van steenstrips in de badkamer geeft een natuurlijk en warm gevoel. De meestal ruwere steenstrips zijn een goed alternatief voor de keramische tegels. Bij deze badkamerrenovatie te Antwerpen werd gebruik gemaakt van steenstrips op de accentmuur. Zo wordt het geheel toch niet te druk. Hier in combinatie met parket, die mits een goede behandeling tegen water kan, krijg je een geslaagde renovatie.

 

2. Eindeloze badkamer

badkamer met uitzicht

Een bad naast het raam plaatsen en toch je privacy behouden? Het kan zeker en vast. Zoals je hier kan zien besloot de ontwerper gebruik te maken van de prachtige omgeving en plaatste het bad zo dicht mogelijk bij het raam. Om toch de privacy te kunnen garanderen werd gebruik gemaakt van privacy folie waarbij je van binnen naar buiten kan kijken, maar omgekeerd niet. Samen met de grote spiegel krijg je het gevoel een eindeloze badkamer te hebben.

 

3. Badkamer onder schuin dak

Badkamer met schuine wand

Een kamer met een schuine wand hoeft niet noodzakelijk een kleinere of minderwaardige kamer te worden, een goede badkamer installateur weet deze volledig te benutten. Bij deze badkamerrenovatie werd er grondig nagedacht over de positionering van de elementen. Zo werden het toilet en de wasbak onder het hoogste punt geplaatst en het bad onder het lagere gedeelte. Wanneer je in bad zit, ondervind je geen hinder van de schuine wand. Bij deze badkamerrenovatie werd er gekozen voor extra lichtinval door een groter dakvenster dan normaal, ook de ingebouwde spots in het schuine dak zorgen voor een beter verlichtte badkamer.

 

4. Badkamer op maat

badkamerrenovatie op zolder

Plan je een badkamerrenovatie en heb je nog onbenutte ruimtes in je huis die je graag een invulling zou geven? Het kan. Bij deze renovatie werd de nieuwe badkamer lay-out aangepast aan de vorm van het dak, zo valt de douche onder het hogere plafond om kunnen recht te staan en het bad onder het lagere dak. Op deze manier wordt je huis optimaal gebruikt en wordt ook de ruimte onder het dak die anders geen functie heeft in dienst genomen. De scheiding tussen het bad en de wasbak is op maat gemaakt om onder het dak te passen, deze scheiding zorgt voor bijkomende privacy.

 

5. Natuurstenen badkamer

Natuursteen badkamer

Ben je een echte natuurliefhebber en wil je de karaktervolle look doortrekken in je badkamer, dan zijn natuurstenen het perfecte element. Natuursteen is namelijk gemakkelijk in onderhoud. Natuursteen is makkelijk combineerbaar met allerhande materialen zoals hout, tegels of beton. Hier werd gekozen om het “moderne” materiaal beton te gebruiken in combinatie met de “oude” natuursteen, dit geeft een prachtig resultaat.

 

6. Luxueuze badkamer

badkamer rond bad

Wil je bij het renoveren van je badkamer tegelijkertijd ook upgraden naar een wellness badkamer? Dat kan. Kies hierbij voor luxe producten zoals een bubbelbad in plaats van een gewoon bad of voor een inloopdouche met massagesproeiers in plaats van een gewone douche. Deze geven je badkamer een compleet andere look en creëren een meerwaarde voor je huis. Een mogelijk luxeprobleem is dat je niet meer kan kiezen tussen het ruime bad of de prachtige douche.

 

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie Cottage badkamer inrichten: ideeën & voorbeelden Hoe tegels combineren: tips & voorbeelden landelijke badkamermeubels Landelijke badkamermeubels: inspiratie & voorbeelden moderne landelijke badkamer inspiratie Landelijke badkamers: inspiratie & ideeën Keramische tegels badkamer Goedkope badkamers: materialen voor een mooi resultaat Tijdloze, moderne badkamers: voorbeelden & realisaties badkamer wanden Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden badkamer gietvloer Badkamervloer aanleggen: mogelijke materialen Klassieke badkamers om bij weg te dromen Moderne badkamers: stijlgids met illustraties Design badkamermeubels: strakke en elegante uitvoering