Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

TV-meubel: inspirerende voorbeelden & tips

Een stijlvol TV-meubel is haast niet weg te denken uit een hedendaagse woonkamer. Een TV-meubel moet tegenwoordig aan een heleboel eisen voldoen. Zo moet het onder meer allerlei randapparatuur kunnen verstoppen. Het meubel moet niet alleen functioneel zijn, maar ook passen bij de rest van het interieur. In dit artikel kan je inspiratie en tips vinden over de mogelijkheden van een TV-meubel.

 

Tips bij het kiezen van een TV-meubel

  • TV-meubels zijn in verschillende formaten, kleuren en materialen verkrijgbaar. Het is steeds aan te raden om genoeg ruimte te voorzien. Stem het meubel dus niet te veel af op je huidig televisietoestel. Je kan beter kiezen voor een meubel dat geschikt is voor toestellen van verschillende afmetingen. Verder zijn sobere kleuren aan te raden: zo kan je in alle rust genieten van je televisie.

 

  • Denk na over verlichting. Subtiele verlichting rond de televisie en het meubel geeft een meerwaarde aan het televisie kijken. Kies daarom bijvoorbeeld voor een meubel met ingebouwde verlichting. Een andere optie zijn LED-verlichtingstrips. Deze kan je gemakkelijk zelf op het meubel aanbrengen, bij voorkeur aan de onderkant of zijkant van een paneel.

 

  • Houd rekening met voldoende ruimte voor kabels. Er is nog steeds behoorlijk wat bekabeling nodig om een televisie en andere apparatuur aan te sluiten. Let er daarom op dat je deze op een esthetische manier kunt verbergen. Een kabelgoot is handig, net zoals open ruimte achter de rugpanelen van het meubel.

 

  • Wil je een op maat gemaakt TV-meubel, dan mag je uitgaan van een prijs tussen de 1000 en 10000 euro. Veel hangt uiteraard af van de grootte, de gekozen materialen, bergruimte en andere opties zoals verlichting, schuifpanelen, een geïntegreerde haard enzovoort.

 

Voorbeelden van verschillende soorten TV-meubels

Laag en lang TV-meubel

Door de evolutie naar steeds grotere TV-toestellen, zijn lagere TV-meubels de afgelopen jaren een trend geworden. Het is trouwens, vanuit ergonomisch standpunt, het beste om lichtjes naar beneden te kijken.

Het nadeel van een laag TV-meubel is wel de gebrekkige opbergruimte. Je kan dit weliswaar oplossen door te kiezen voor een lang meubel dat van de ene tot de andere wand doorloopt. Een combinatie met legplanken en andere kastjes aan de muur is ook erg populair. Zo zorg je bovendien voor voldoende uitstraling.

laag TV-meubel

Een laag TV-meubel wordt ook vaak gecombineerd met een ‘zwevend’ televisiescherm dat hogerop aan de muur gemonteerd wordt:

TV-meubel wit

 

 

TV-meubel met schuifdeuren

Wil je je TV af en toe kunnen verbergen? Dan is een meubel met schuifdeuren een uitstekende keuze. Dat soort meubel heeft een groot voordeel ten opzichte van een kast met draaideuren. Je kan namelijk ongehinderd vanuit elke hoek naar de televisie kijken, zonder dat je last hebt van openstaande deuren die het zicht belemmeren. Achter de schuifdeuren kan je ook allerlei andere multimedia wegstoppen.

TV meubel schuifdeuren

 

TV-meubel als een home cinema

Hou je net wel van zichtbare apparatuur en audiovisuele effecten zoals in een bioscoop? Misschien is een TV-meubel als home cinema dan wel iets voor jou. Je kan dit effect bekomen door je televisie of projectiescherm tegen een zwarte achtergrond te plaatsen. Op die manier wordt de rand en omgeving van het scherm gecamoufleerd zodat je zonder afleiding van een film of programma kunt genieten.

TV meubel home cinema

 

Groot TV-meubel met (boeken)kasten

Je kan ook kiezen voor een grote, multifunctionele wandkast. Zo heb je opbergruimte, een TV-meubel en bibliotheek in één! Dit zal vanzelfsprekend duurder uitkomen dan een lage televisiekast. Een groot wandmeubel oogt weliswaar indrukwekkend en vormt een absolute meerwaarde voor je woonkamer. Het zwarte meubel in onderstaande foto loopt door van muur tot muur en oogt erg stijlvol. Het scherm is mooi in het midden geïntegreerd, omgeven door gesloten kasten. Daardoor ziet het geheel er strak uit. De verlichting aan de bovenkant vormt een mooi accent.

groot TV meubel

 

TV-meubel

Meer ideeën & inspiratie
u-vormige zetel
Fotospecial: Lederen hoeksalon en sofa's
landelijke woonkamer
Landelijke woonkamers voorbeelden
cottage woonkamer
Cottage woonkamers voorbeelden
woonkamer inrichten
Tips voor het inrichten van je living
woonkamer barcelona stoelen
Design woonkamers
moderne woonkamer
Moderne woonkamer ideeën
moderne woonkamers
Moderne living inspiratie
woonkamers
Traditionele en Klassieke woonkamers
hip en funky interieur
Trendy woonkamer ideeën voor een hip en funky interieur
moderne haard
Fotospecial: Voorbeelden en inspiratie moderne haarden en schouwen
keukenopstelling
Keukenopstelling
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties