Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Tegels in de badkamer: Voorbeelden en tips

badkamer met tegels

 

Badkamer met grijze mozaïektegels

Bij bovenstaande badkamer werd gekozen voor een egale grijze tegel zonder structuur. De voegen werden in hetzelfde kleur opgevuld zodat het tegelpatroon zo weinig mogelijk in het oog springt. Als accent werd gekozen om het bad te bekleden met grijze mozaïektegels. Witte hanglampen geven de kamer een woongevoel.

 

Badkamer half betegelen

Badkamer half betegelen

De tijd dat de badkamer volledig betegeld moest worden is al lang verleden tijd. Steeds meer mensen kiezen ervoor om enkel te tegelen op de vloer en rondom de natte zones zoals het bad, de douche en het badmeubel. Bij bovenstaande badkamer werd gekozen voor grote tegels op de grond en kleinere tegels in de badkamer. Dit geeft de badkamer een ruimer effect en een origineel lijnenspel in de douche. Aan het lavabo meubel werd een grote spiegel geplaatst die doorloopt van de tegels tot het plafond. Dit geeft de kamer een ruimer effect en weerspiegelt het natuurlijk daglicht optimaal.

 

 

Badkamertegels met mozaïek

Badkamertegels met mozaiek

Om grote tegelwanden te breken worden tegenwoordig vaak stroken mozaïek geplaatst. Deze kunnen uit hetzelfde materiaal en kleur bestaan als de gewone tegels maar ook contrasterende kleuren zijn perfect mogelijk. Horizontale stroken worden vaak over de volledige lengte van de badkamer geplaatst. Verticale stroken mozaïek komen vaak terug achter de badkamerkranen en de douchekraan. Om samenhorigheid te creëren worden de voegen best gevuld met hetzelfde kleur.

Beige tegels badkamer

Wanneer je een warme en landelijke sfeer in de badkamer wenst zijn beige tegels een prima keuze. Ze contrasteren mooi met het wit dat terugkomt in het sanitair en het plafond. Voor de vloer werd gekozen voor een lichtbeige tegel die de ruimte nog luchtiger en hoger doet aanvoelen.

 

Grijze tegels in de badkamer

badkamer met grijze tegels

Door te kiezen voor grijze tinten kan je op veilig spelen wat betreft interieur trends zodat je badkamer er ook na vele jaren nog hedendaags zal uitzien. Omdat grijs een vrij kil kleur is kan je de badkamer opfleuren door te kiezen voor badkamermeubels met houttinten. Ook decoratie en badkamer accessoires kunnen bijdragen tot een gezellige sfeer.

 

Mozaïek tegels in de badkamer

Mozaiek tegels badkamer

Mozaïek wordt vaak gebruikt als klein accent maar het is ook perfect mogelijk om er de volledige badkamer mee te betegelen. Bij bovenstaande badkamer werd gekozen voor strakke zwarte mozaïek in combinatie met een gouden accentwand in mozaïek. Wanneer je de volledige badkamer wil betegelen met mozaïek is het belangrijk rekening t(e houden dat de plaatsing vaak een stuk duurder is. Er moet veel meer voegsel gebruikt worden en ook het voegen zelf is een pak intensiever. Mozaïektegels worden op netten gelijmd wat de plaatsing een pak makkelijker maakt. Bij het kiezen van mozaïek tegels moet je er ook steeds op letten dat er geen kleine openingen in de tegels zitten. Deze zullen bij het voegen ook gevuld worden waardoor het kleur van de mozaïek kan verkleuren.

 

Rechthoekige tegels in de badkamer

Rechthoekige tegels badkamer

Door te kiezen voor rechthoekige tegels in de badkamer kan je het lengtegevoel benadrukken. Zo kan je de breedte meer accentueren en kan je een vierkante kamer meer perspectief geven. Wanneer je de rechthoekige tegels laat doorlopen op de muren zullen de voeglijnen niet op elke muur gevolgd kunnen worden. De muur die het meest in het oog springt wordt dan ook best in dezelfde richting geplaatst als de vloertegels. Rechthoekige tegels kunnen recht op recht geplaatst worden maar ook door ze te schranken kan je een leuk en modern lijnenspel krijgen. Om het niet te druk over te laten komen kies je dan wel best voor een voegkleur die de originele tegel zoveel mogelijk benadert.

 

Badkamer met witte tegels

Witte tegels badkamer

Als je een cleane en luchtige indruk wil scheppen in je badruimte zijn witte tegels zeker een goede keuze. Ze zijn tijdloos en passen perfect bij wit sanitair. Wanneer je witte tegels laat plaatsen kies je best ook voor wit voegsel. Dit is gevoeliger aan vuil dan bijvoorbeeld grijs voegmiddel en moet dan ook vaker schoongemaakt worden. Kies steeds voor kwalitatief voegsel dat ook geschikt is voor buitengebruik en natte zones.

 

Badkamer met zelliges

Badkamer met zelliges

Zelliges zijn Marokkaanse geglazuurde tegels die de laatste jaren bijzonder populair zijn in België. Door hun rijke schakering aan kleuren en vormen zorgen ze voor een warm en sfeervol interieur. Zelliges kunnen perfect als badkamertegels gebruikt worden maar een volledige bekleding is niet aangeraden. Kies liever voor enkele welgekozen accenten zoals bij bovenstaande ruimte. Hier werd enkel de inloopdouche en de wand achter het bad bekleed. De vloer kreeg een neutrale witte tegel. De overige muren werden geschilderd met badkamerverf.

 

Zwarte en witte tegels in de badkamer

Zwarte en witte tegels in de badkamer

Zwart en wit is een combinatie die steeds werkt en ook in de badkamer is dat geen uitzondering! Bij bovenstaande kamer werd de vloer bekleed met langwerpige zwarte tegels en witte voegen. De muren zelf werden bekleed met witte badkamertegels tot schouderhoogte. De zones die niet in contact komen met water werden geschilderd met speciale badkamerverf.

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
cottage badkamer wit
Cottage badkamer: inrichting ideeën
landelijke badkamer inrichten
Voorbeelden van landelijke badkamers
design badkamer
Design badkamermeubels: strakke en elegant uitvoering
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
badkamer inrichten
Tijdloze badkamers
eigentijdse badkamer
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
moderne groene badkamer
Moderne hedendaagse badkamer voorbeelden
badkamer modern design
Design badkamers: enkele illustraties
klassieke badkamer
Klassieke badkamers om bij weg te dromen
Keramische tegels badkamer
Goedkope badkamer