Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Voorbeelden van landelijke badkamers

Originele spatwand voor de keuken

Witte landelijke badkamer met vrijstaand bad

Deze badkamer is een mooi voorbeeld van de hedendaagse landelijke stijl. Geschilderde houten lambriseringen die op schouderhoogte overgaan tot de wand die geschilderd is in een warme, donkere kleur. Bij moderne landelijke badkamers wordt vaak gekozen voor wittinten zoals off-white en eierschaal. Spierwit is zeker niet aan te raden als je een gezellig landelijk gevoel wil verkrijgen. Natuurlijke kleuren zoals aardetinten dragen ook bij tot een gezellige sfeer.

 

 

Zuiderse badkamer in landelijke stijl

Landelijke Zuid-Franse badkamer

Typisch voor Zuiderse badkamers uit Frankrijk, Spanje en Portugal zijn de kleine vierkante badkamertegels, robuste badkamermeubels en traditionele toiletten met houten toiletbril. Ook het klein houten raampje en het motief in de tegels is typisch voor een zuiderse badkamer. Hoewel de Zuiderse sfeer ook aangenaam is kiest men in België en Nederland vaak voor de Angelsaksische stijl die subtieler en verfijnder is.

 

 

Gerenoveerde badkamer met landelijke sfeer

landelijke badkamer met vrijstaande lavabo

Deze oorspronkelijk klassieke badkamer kreeg door een mini make-over een landelijke inrichting mee. Het bad werd geverfd, de wanden werden in een zachte kleur geverfd en er werden leuke decoratievoorwerpen geplaatst zoals manden, legplanken en handdoekenrekken. Met slechts enkele kleine ingrepen werd deze kille inrichting omgetoverd tot een gezellige landelijke badkamer zonder een mengelmoes van stijlen te worden.

 

 

Moderne landelijke badkamerinrichting

moderne landelijke badkamer inspiratie

Ook in een badkamer met hedendaags comfort en moderne meubels is het perfect mogelijk de landelijke sfeer naar boven te halen! Bij bovenstaand voorbeeld wordt dit vooral bovengehaald door het warme kleurgebruik, kranen met retro stijl en de houten badkamermeubels.

 

 

Badkamerinrichting met warme, donkere kleuren

Landelijke badkamer met donkere kleuren

Naast wittinten doen natuurlijke donkere kleuren het ook bijzonder goed in een landelijke badkamerinrichting. Het badkamermeubel bestaat uit een antieke kast waarop een vrijstaande lavabo werd voorzien. Dit refereert naar de periode dat men een kuip op tafel zette. De witte kast met open schappen is ook typisch voor landelijke badkamers. Alles is mooi geëtalleerd, wat zorgt voor extra sfeer en gezelligheid.

 

 

Moderne badkamermeubels in landelijke stijl

moderne badkamer met teaken badkamermeubel

Hou je van de strakke lijnen van moderne meubels maar spreekt de landelijke ideologie je ook wel aan? Dan kan je gaan voor een modern meubel vervaardigd uit hout. Dit natuurlijke materiaal ontspant en brengt tot rust dankzij het warme gevoel en zachte kleuren.

 

 

Warme badkamerinrichting met bruine tinten

badkamer in aardetinten

Een combinatie van warme aardekleuren zoals leem, zand en aarde zijn ideaal voor het inrichten van landelijke badkamers.

 

 

Tips voor het kopen en inrichten van Landelijke badkamers

Een landelijke badkamer stijl is heel makkelijk te verkrijgen en relatief goedkoop wanneer je de werken zelf uitvoert. Warme aardetinten en off white tinten in combinatie met geschilderd hout, molures en decoratie kan al meer dan volstaan om een geslaagde inrichting te verkrijgen. In elke doe-het-zelf-zaak kan je op-maat-gemaakte houten lambriseringen kopen die enkel nog moeten verlijmd worden op de muur. Aangezien deze geverfd worden kan je gerust kiezen voor een goedkope, lelijke houtsoort. Voor de landelijke badkamermeubels zoals het bad, toilet en bidet kan je altijd op zoek gaan op 2dehands websites. Deze zullen niet enkel de goedkoopste oplossing bieden, maar stralen ook het meest authenticiteit uit. Bovendien bestaan er ook heel wat bedrijven die gespecialiseerd zijn om badkamermeubels en oude vrijstaande baden te renoveren waardoor deze er zo goed als nieuw zullen uitzien. In een mum van tijd kan je dus van een saaie, onpersoonlijke en kille plek overschakelen naar een knus landelijk geheel!

 

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
no image set
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
Keramische tegels badkamer
Goedkope badkamer
no image set
Design badkamers: enkele illustraties
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
no image set
Tegels in de badkamer: Voorbeelden en tips
no image set
Tijdloze badkamers
no image set
Design badkamermeubels: strakke en elegant uitvoering
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
no image set
Klassieke badkamers om bij weg te dromen
no image set
Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
no image set
Fotospecial: Inspiratie en voorbeelden van luxe badkamers