Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Design badkamers: enkele illustraties

badkamer modern design

Design badkamer met doorlopend badkamermeubel

 

Leuke design badkamer met doorlopend badkamermeubel. De doorlopende spiegel boven het badkamermeubel zorgt ervoor dat de ruimte groter aanvoelt. De natuursteen in de inloopdouche zorgt dan weer voor een rustgevend en luxueus effect.

 

 

Zwevend badkamermeubel

 

Badkamer met leuk zwevend badkamermeubel in 2 delen. Het zwevend badkamermeubel geeft deze badkamer een moderne look en is een pak minder bombastisch dan de meeste andere. Doordat het meubel uit 2 delen bestaat is er extra plaats voor een plantje of iets van decoratie om de badkamer op te fleuren.

 

Strakke design badkamer met minimalistische Oosterse Invloeden

 

Het repetitieve karakter van de beton platen zorgt voor een rustgevende uitstraling. Hout, glas, metaal en beton zijn ook materialen die men prachtig kan combineren.

 

 

Moderne, strakke badkamer

 

Less is more. De kernwoorden voor deze moderne badkamer zijn wit en strakke lijnen. Opvallend in dit ontwerp zijn de dubbele douche en het zitbankje dat over de gehele breedte van de ruimte doorloopt. De ruimte wordt hierdoor visueel breder.

 

 

Inloopdouche met dressing en slaapkamer

 

Dit is een mooi voorbeeld van een typische design badkamer. Visueel ongeloofelijk mooi maar praktisch onhaalbaar. De nachtfunctie wordt steeds beter volledig gescheiden van de wasgebeuren.

 

 

Open design badkamer

 

Open badkamer in een loft complex. De wanden zijn bekleed met ijzeren tegels. Het rode kleur van roest zorgt voor een speciaal patroon en warmte doorheen de badkamer. Ook het bad werd bekleed met dit materiaal. Achter wand is een inloopdouche geplaatst. Dit vergroot de badkamer en is bovendien makkelijk te plaatsen. De inloopdouche prijsis doorgaans ook goedkoper dan douchecabines.

 

 

Wat is nu een design badkamer

Wat maakt design nu design? Een goede vraag die door velen gesteld wordt! Moderne badkamers en design badkamers zijn 2 termen die heel nauw bij elkaar aansluiten en toch heel erg verschillende zijn. Het is dus onterecht wanneer deze 2 termen door elkaar gehaald worden…

Er zijn 2 grote soorten design badkamers: Zij die altijd uniek zullen blijven en zij die zullen terug te vinden zijn in miljoenen huishoudens, zij het met aangepaste vormen en materialen. Alleen kan men dan niet langer van design spreken. Het is dus perfect mogelijk dat je design badkamer plots een moderne badkamer wordt die in elke doe-het-zelf-zaak terug te vinden is. Design kan je dus best vergelijken met haute couture. Het is de trendsetter voor de toekomst en weinigen kunnen het zich permitteren door de exclusiviteit en de hoge kostprijs. Daarom worden deze modellen hermaakt of nagemaakt worden in minder exuberante vormen, kleuren en materialen om zo ook het gewone publiek aan te spreken. Dit hoeft echter niet altijd slecht te zijn voor de consument! Zoals bij de meeste nieuwe producten zijn ook bij de badkamerproducten zoals bv. bij het badkamermeubel altijd wel enkele praktische problemen. Deze problemen zal je al veel minder hebben bij reproducties en herwerkte versies omdat men deze problemen zal trachten op te lossen. Vandaar ook dat design dikwijls wordt geassocieerd met onpraktisch of oncomfortabel.

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
eigentijdse badkamer
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
klassieke badkamer
Klassieke badkamers om bij weg te dromen
originele badkamer
Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
landelijke badkamer inrichten
Voorbeelden van landelijke badkamers
cottage badkamer wit
Cottage badkamer: inrichting ideeën
badkamer met tegels
Tegels in de badkamer: Voorbeelden en tips
landelijke badkamer
Landelijke badkamermeubels: inspiratie & voorbeelden
design badkamer
Design badkamermeubels: strakke en elegant uitvoering
Keramische tegels badkamer
Goedkope badkamer
moderne groene badkamer
Moderne hedendaagse badkamer voorbeelden