Interieurvoorbeelden.be

Cottage badkamer: inrichting ideeën

 

Witte cottage badkamer met vrijstaand bad

cottage badkamer

Bovenstaande badkamer heeft zowel landelijke als cottage elementen. Alles werd wit geverfd waardoor het één geheel vormt en het een iets moderne uitstraling heeft. Ook het losstaande bad en de lambrisering zijn typisch voor een cottage badkamer.

 

 

Gerenoveerde authentieke inrichting

klassieke country badkamer met houten wand

Kan het voor jou niet authentiek genoeg, dan is deze cottage badkamer zeker iets voor jou! De wanden werden bekleed met oude gerecycleerde planken en werd aangekleed met warme decoratiematerialen. Het vrijstaand bad werd volledig gerestaureerd met vergulde kranen.

 

 

Gezellige cottage badkamer met blauwe tinten

cottage badkamer met blauwe tinten

Bij cottage badkamers wordt blauw vaak gecombineerd met wit. De zachte kleuren brengen een rustgevend gevoel naar boven die het relaxerend aspect ten goede komt. Het badscherm is niet alleen praktisch in gebruik maar zorgt ook voor wat meer cachet.

 

 

Zwart-Wit badkamerinrichting

Moderne landelijke badkamer

Zwart-wit is een kleurencombinatie die makkelijk toe te passen is aangezien badkamermeubels zoals toiletten, lavabo’s, douche’s en baden vaak terug te vinden zijn in deze kleuren. Het nadeel is dat er weinig leven zit in deze kleuren waardoor badkamers al snel een somber aanvoelen. Zwart en wit combineer je dan ook best in kamers die voldoende groot zijn waar ook natuurlijk daglicht binnenschijnt.

 

 

Houten cottage badkamer

Landelijke badkamer met donkere kleuren

Deze cottage badkamer is van onder tot boven afgezet met het hout, een zacht materiaal dat teruggrijpt naar de tijd van toen. Er werden ook heel wat open schappen voorzien en decoratieve lampen, wat typisch kenmerkend is voor een cottage inrichting.

 

 

Cottage badkamer met aardetinten

Cottage badkamer met aardetinten

Aardetinten zoals zand, leem, klei en aarde passen perfect bij de landelijke sfeer die cottage badkamers uitstralen. Ook de typische retro kranen geven deze badkamer een vintage look.

 

 

Cottage badkamer met lambrisering

badkamer onder dak in country stijl

Zoals bij de meeste badkamer voorbeelden is ook hier lambrisering duidelijk aanwezig. De rijkelijke texxtuur is dan ook een eenvoudige oplossing om kleur en textuur in de ruimte te brengen. Bovendien kunnen er ook bijkomende leidingen achtergeplaatst worden.

 

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
badkamer gietvloer Badkamervloer aanleggen: mogelijke materialen Moderne badkamers: stijlgids met illustraties Klassieke badkamers om bij weg te dromen Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden Keramische tegels badkamer Goedkope badkamers: materialen voor een mooi resultaat badkamer met doorlopend badkamermeubel Design badkamers: enkele illustraties badkamerrenovatie met steenstrips Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties moderne landelijke badkamer inspiratie Landelijke badkamers: inspiratie & ideeën Luxueuze badkamers: het neusje van de zalm Hoe tegels combineren: tips & voorbeelden Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie Tijdloze, moderne badkamers: voorbeelden & realisaties