Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Fotospecial: Inspiratie en voorbeelden van luxe badkamers

 

 

Kleine luxe badkamer

 

Dat je ook heel wat luxe kan brengen in kleine badkamers bewijst bovenstaand voorbeeld. Door een praktische indeling en zowel het bad als het lavabomeubel door te laten lopen van muur tot muur zorg je voor ruimtegevoel en wordt er geen plaatsje onbenut gelaten. Het contrast van witte tegels in combinatie met bruine natuursteen zorgt voor een luxe-uitstraling en accentueert de verschillende zones in de badkamer.

 

 

Badkamers met stenen muren en steenstrips

badkamer met stenen muur

Door te kiezen voor ruwe materialen zoals gesteente of bakstenen kan je de badkamer een unieke uitstraling geven. Ze zijn een mooi alternatief voor keramische badkamertegels en geven vanwege hun natuurlijk karakter ook een warme uitstraling. Om je badkamer niet te druk te maken ga je best niet elke badkamermuur bekleden.

Bad met open haard

Ingebouwd bad met open haard

Als je wil genieten van een heerlijk warm bad mag sfeerlicht zeker niet ontbreken. De gewone stervelingen kiezen voor kaarsen maar als je er iets beter voor zit kan je ook een luxueuze open haard plaatsen op hout of aardgas. Zo creëer je niet alleen heel wat sfeer maar ook een aangename warmte. Door de haard centraal te plaatsen kan je bovendien ook de badkamer in verschillende zones indelen zodat er ook voldoende privacy is wanneer je in bad zit.

 

Luxueuze badkamer met vrijstaand bad en open zicht

Beige tegels badkamer

Natuurlijk daglicht in de badruimte is altijd een pluspunt. Je voelt je meer verbonden met de natuur en je kan ook beter controleren of de kledij en make-up goed zit. Om het open gevoel compleet te maken werd bij bovenstaande badkamer gekozen voor een vrijstaand bad en vrijstaand badkamermeubel. De grote bomen in de tuin zorgen voor privacy en geven een leuke lichtschakering bij laaghangend zonlicht. Bovenstaande fotospecial laat de fantasie dan ook ruimschoots op hol slaan.

 

 

Moderne badkamer met betonvloer

badkamer betonvloer

Ben je ook wat uitgekeken op die keramische tegels en lijkt parket je veel te veel onderhoud dan is een betonvloer misschien wel iets voor jou. Beton is bijzonder onderhoudsvriendelijk, kan gecombineerd worden met vloerverwarming, is naadloos en zorgt natuurlijk voor die kleine extra touch. Bij bovenstaande luxe badkamers loopt de vloer van de inloopdouche over naar keien. Zo is er geen slipgevaar van de betonvloer en blijft het niveau van de vloer gelijk. Informatie over betonvloeren gieten en prijs advies vind je op www.gepolierdebeton.be

 

Stijlvolle landelijke badkamer

Landelijke luxe badkamer

Ook in de landelijke stijl kan je heel wat luxe brengen in badkamers. In tegenstelling tot moderne interieurs kan hier gerust met stoffen gewerkt worden. Zo werd bij bovenstaand inspiratie voorbeeld gekozen voor grote gordijnen rondom het bad en ligt er ook een pluizig tapijt in het midden van de vloer. De klassieke meubelen en de muren werden wit geschilderd om een open en luchtig gevoel te creëren.

 

Zwarte badkamer

zwarte badkamer

Naast goud en zilver wordt ook zwart vaak geassocieerd met luxe en weelde. Bij deze badkamer werd gekozen voor een compleet zwart interieur met een grote schakering aan texturen en materialen. De wand achter de lavabo’s werd bekleed met steenstrips, het verhoogd gedeelte van het bad en de inloopdouche werd afgewerkt met hout en het vrijstaand bad zelf lijkt te zweven in water. Kleine grondspotjes in het water geven het geheel een bijzonder unieke toets.

 

 

Badkamer met witte marmer

badkamer met witte marmer

Witte marmer is weer helemaal terug van weg! Het materiaal zie je dan ook steeds vaker opduiken in interieurmagazines en interieurbeurzen. Soms wordt er zelfs een volledige fotospecial aan besteed. Marmer is bijzonder onderhoudsvriendelijk en waterdicht waardoor het vooral rondom de douche en het lavabomeubel gebruikt wordt. Witte marmer wordt het best gecombineerd met contrasterende materialen of lichtgrijze tegels.

 

 

Klassieke badkamer in hout

Klassieke badkamer in hout

Als je een royaal gevoel wil krijgen wanneer je jouw nieuwe badkamer betreed dan is de klassieke interieurstijl zeker geen slechte keuze. Door de luxueuze uitstraling van het hout reis je even terug in de tijd en hoef je niet te piekeren over de dagdagelijkse dingen. Hout is bovendien ook een materiaal dat erg makkelijk te bewerken is waardoor je er makkelijk inbouwkasten mee kan laten maken.

 

Luxe badkamer met parket

badkamer met parket

Als je van de badkamer een warm en luxueus nest wil maken mag hout zeker niet ontbreken! Het is een natuurlijk materiaal dat rijk is aan textuur en warme kleuren. Aangezien er heel wat vocht in contact komt met het hout kies je best wel voor een houtsoort dat geschikt is voor vochtige ruimtes. Zo kan je kiezen voor tropisch hardhout maar ook sommige Europese loofhoutsoorten zoals beuk en eik kunnen geplaatst worden mits het hout behandeld is.

 

Luxe badkamer met maquillage tafel

luxe badkamer met maquillage tafel

Vrouwen die zich graag opmaken zijn het vast volmondig eens met het feit dat een luxe badkamer pas echt compleet is wanneer er een maquillage tafel aanwezig is. Dat moeten ook de eigenaars van bovenstaande badkamer gedacht hebben toen ze hun badkamer lieten inrichten. het badkamermeubel op maat werd voorzien van een maquillage tafel tussen de twee lavabo’s. Een slimme zet want zo wordt de repetitie gebroken en krijg je een speels effect. Bovendien heeft iedere persoon ook wat meer bewegingsruimte.

 

 

Badkamer met tuinzicht en grote ramen

Badkamer met tuinzicht

Als je een grote tuin hebt en een nieuwbouw woning wil zetten moet je zeker overwegen om kamerhoge ramen te plaatsen in de badkamer. Zoals je bij bovenstaande voorbeelden al gezien zal hebben zorgt daglicht voor een open en royaal gevoel. Als je zorgt voor voldoende privacy en inkijk voorkomt kan je ook zonder géne genieten van een welverdiend bad.

 

Stijlvolle badkamer met mozaïek

Stijlvolle badkamer met mosaiek

Ook met mozaïek kan je badkamers een unieke toets geven. In tegenstelling tot traditionele tegels ben je veel vrijer in je keuze en sluiten ze steeds perfect aan op de muren. Dit in tegenstelling tot tegels waarbij je soms nog een klein stukje moet plaatsen omdat de muur net te lang of te kort is. Met mozaïektegels is het ook perfect mogelijk om gebogen muren in de badkamer te integreren van het luxe gevoel zeker ten goede komt.

 

Badkamer met natuursteen

 

Door te kiezen voor natuursteen keer je terug naar de basiselementen en kan je in alle rust mediteren. Kleine accenten zoals een tapijtje en enkele bloemen fleuren het geheel op en voorkomt een kille omgeving.

 

Luxe badkamers met inloopdouches

Luxe badkamer met inloopdouche

Wie denkt aan luxe badkamers denkt ongetwijfeld ook meteen aan een inloopdouche. Niet onterecht want een inloopdouche is veel makkelijker dan een douchecabine en bovendien ook erg onderhoudsvriendelijk. Bij het vervaardigen van een inloopdouche moet je wel steeds rekening houden met enkele praktische aspecten. Zo is het technisch altijd niet mogelijk om op hetzelfde niveau van je vloer te blijven. Ook doe je er goed aan de doucheruimte af te schermen met een draaideur of schuifdeur. Om je te douchen in een open ruimte moet het erg warm zijn in de badkamer wil je geen koud gevoel hebben. Met open deuren zal je bovendien ook veel meer aanslag hebben op de meubels.

 

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
Moderne hedendaagse badkamer voorbeelden
Keramische tegels badkamer
Goedkope badkamer
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
Klassieke badkamers om bij weg te dromen
landelijke badkamermeubels
Landelijke badkamermeubels: inspiratie & voorbeelden
Cottage badkamer: inrichting ideeën
Tijdloze badkamers
Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie
Tegels in de badkamer: Voorbeelden en tips
Design badkamermeubels: strakke en elegant uitvoering
no image set
Design badkamers: enkele illustraties