Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Opvallende badkamers: originele ideeën & inspiratie

originele badkamer

 

Inloopdouche met ingebouwde aquarium

In deze originele inloopdouche kom je meteen tot rust dankzij de ingebouwde aquarium. Het heeft de badkamer niet alleen een speciale toets maar zorgt ook voor indirect licht in de douche.

 

 

Uniek vrijstaand bad

Met dit sanitair haal je niet meteen een goedkope badkamer in huis maar het is dan ook een blikvanger waar je jaren van kan genieten. De strakke organische vormen van het bad zorgen voor een strak tijdloos geheel.

 

 

Origineel en goedkoop badkamermeubel

Dit relatief eenvoudige lavabo-meubel kreeg een originele toets door gelakte MDF-legplanken toe te voegen. Het is niet alleen een goedkope oplossing maar je bent ook volledig vrij in kleurgebruik en formaten. Deze toevoeging kan je makkelijk zelf maken voor minder dan €100.

 

 

Badkamer met originele, goedkope toets

Om een origineel design te ontwerpen is het belangrijk alle typerende vormen en kenmerken los te laten. Bij dit badkamermeubel werd enkel uitgegaan van een watertoevoer en afloop. Het resultaat is een strak en origineel meubel dat je niet snel vergeet. Waarschijnlijk niet altijd even functioneel maar wel een leuke blikvanger voor spoeltafels in openbare of privé toiletten. Bovendien kan je dit badkamermeubel heel goedkoop namaken.

 

Originele badkamer met fotobehang

De wanden van de badkamer hoeven niet steeds afgewerkt worden met saaie tegels. Tegenwoordig kan je ook hippe muurprints kopen die waterwerend

zijn. Zo kan je de badkamer een hippe uitstraling geven met je favoriete foto’s.

 

Badkamer met ingebouwd bad

Als de mogelijkheid zich voordoet, om een bad in te bouwen in de vloer, is het zeker het overwegen waard. De badkamer zal veel groter lijken en ze zal ook luxueuzer ogen. Een leuk idee is ook het bad in te werken in een kader (op bovenstaande foto in hout) om het bad beter uit te laten komen.

 

 

Vrijstaande lavabo met zwevende spiegel

Bij het ontwerpen en inrichten van de badkamer gaat men vrijwel meteen kijken aan welke wand het badkamermeubel komt. Zoals je bij bovenstaand badkamer idee kan zien, is het ook perfect mogelijk het badkamermeubel vrijstaand te plaatsen. Zo ontwerp je niet alleen een unieke badkamer, je hebt ook meer bergruimte aangezien de achterzijde nu ook kan benut worden. Deze oplossing is ook ideaal als je een grote badkamer wil compartimenteren zodat je bij het binnenkomen niet meteen blootgesteld wordt. Een leuk idee dat bovendien even goedkoop is als een saai wandmeubel.

 

Nog enkele ideeën voor het ontwerpen en inrichten van een originele badkamer

Een geslaagd ontwerp begint vrijwel altijd door het ‘out of the box’ denken. Ga op zoek naar leuke tweedehands materialen, probeer niet voor de hand liggende materialen te combineren en doe eens iets anders dan de rest. De voldoening zal niet alleen groter zijn, het resultaat zal ook een weerspiegeling worden van je persoonlijkheid. Bovendien kan je, bij een creatieve aanpak, een goedkope badkamer verkrijgen die minder kost dan de standaard meubels uit doe-het-zelf-zaken zoals Ikea, Gamma, Brico en Hubo.

 

 
Badkamer professioneel laten renoveren?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
eigentijdse badkamer
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
klassieke badkamer
Klassieke badkamers om bij weg te dromen
cottage badkamer wit
Cottage badkamer: inrichting ideeën
badkamer gietvloer
Badkamervloer: mogelijke materialen
moderne groene badkamer
Moderne hedendaagse badkamer voorbeelden
Keramische tegels badkamer
Goedkope badkamer
design badkamer
Design badkamermeubels: strakke en elegant uitvoering
landelijke badkamer inrichten
Voorbeelden van landelijke badkamers
landelijke badkamer
Landelijke badkamermeubels: inspiratie & voorbeelden
badkamer inrichten
Tijdloze badkamers