Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Wandtegels in de keuken: tips & inspiratie

Een mooie wandtegel geeft een boost aan de uitstraling van je keuken. Daarnaast zal het ook je muur beschermen tegen vetspatten. Ze zijn te verkrijgen in heel wat formaten en kleuren. Je kan ze gebruiken voor uiteenlopende interieurstijlen. Ontdek hier tips en inspiratie voor wandtegels in de keuken.

 

 

Wandtegels in een moderne keuken

Wandtegels zijn universeel. Ze passen bij heel wat stijlen. Ook in de moderne keuken zijn ze nog altijd populair. Het voordeel van tegels is hun vochtbestendigheid. Daardoor gaan ze lang mee. Andere voordelen zijn hun hygiënische eigenschappen en hittebestendigheid.

eenvoudige keuken met wandtegels

 

 

Keuken met praktische witte wandtegels

In deze eenvoudige keuken zijn de witte wandtegels vooral erg praktisch. Ze zijn makkelijk afwasbaar. Door hun gladheid en het ontbreken van poriën zal vuil zich minder makkelijk ophopen. Dat is een belangrijk argument om in het achterhoofd te houden tijdens het ontwerpen van je keuken.

wandtegels in moderne keuken

 

 

Landelijke keukens met wandtegels

In landelijke keukens zijn wandtegels quasi standaard. Dat hoeft ook niet te verbazen. Een wandtegel is hittebestendig en hygiënisch. Daarom gaan ze ook tientallen jaren mee. Daarnaast zijn ze ook makkelijk te onderhouden. Heel wat praktische redenen dus om te kiezen voor een wandtegel.

 

Keuken in cottage stijl

Een pastelgroene keuken is een tint die de cottage stijl typeert. De kleuren van de keuken komen ook terug in de keuze van de wandtegels. Daardoor is de spatwand van deze landelijke keuken een echte eyecatcher. De combinatie van kleuren en vormen stralen stijl en authenticiteit uit.

keuken in cottage stijl met witte wandtegels

 

Zwarte ruitvormige wandtegels

Een variant op de vierkante tegels zijn de ruitvormige tegels. Uiteraard doet dit niks af aan de hygiënische voordelen ervan. Zwart voegt een dosis drama toe aan je keuken.  Donkere kleuren zijn daarnaast ook heel stijlvol. Wees dus niet bang om te kiezen voor zwart bij het ontwerpen of renoveren van je keuken.

klassieke landelijke keuken

 

Hedendaagse landelijke keuken met mozaïektegels

Mozaïektegels zijn makkelijk om aan te brengen. Ze worden geleverd op netten. Daarom kan je ze eenvoudig aanpassen aan de vorm van je keuken. Dit zorgt ervoor dat je minder meet-en slijpwerk hebt in vergelijking met tegels met grote formaten.

landelijke keuken met wandtegels

 

Betegelde spatwand met een nis

Deze glamoureuze keuken in landelijk stijl heeft een opvallende spatwand. De wand is ingebouwd in een nis. Dit maakt de keuken nog praktischer. Het vet en vuil blijft in één ruimte. En de rest van de wand wordt niet aangetast. Daarnaast heeft het ook esthetische voordelen. Deze nis draagt bij aan de authenticiteit van de keuken.

Wandtegels landelijke keuken

 

Tegels in zwart-wit voor origineel retro-effect

Zwart-wit tegels zorgen voor een leuk retro-effect in je keuken. In bovenstaand voorbeeld werd landelijk gecombineerd met een vleugje vintage. Het verwerken van verschillende stijlen in je interieur zorgt altijd voor een leuk effect. Als je daarbovenop kiest voor tegels, dan is je keuken ook meteen praktisch en onderhoudsvriendelijk.

wandtegels in keuken met zwart-wit motief

 

Tegels in marmer voor een luxueus effect

Deze keuken is sowieso al glamoureus. Door te kiezen voor marmer als spatwand, wordt dit effect nog versterkt. Marmer straalt authenticiteit en stijl uit. De tegels lijken naadloos in elkaar door te lopen. Een dergelijke tegel is niet goedkoop. Anderzijds gaan ze enorm lang mee en verhoogt het de waarde van je keuken.

wandtegels keuken in cottage stijl

 

Tegels voor een praktische achterwand

In deze keuken zijn geen tegels gebruikt voor de spatwand, maar wel voor de achterwand. Je kan altijd spelen met verschillende stijlen voor een leuk effect. Deze keuken is zowel landelijk als modern. Dat komt ook terug in de keuze van de wanden. De spatwand sluit eerder aan bij een moderne stijl. De tegels zijn eerder te catalogeren onder de landelijke stijl.

witte keuken met glanzende wandtegels

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
cottage keuken
Cottage keukens voorbeelden
witte keukens
Inspiratie en tips bij het kopen van een witte keuken
landelijke keuken
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
modern huis met keuken
Moderne keukens: inspiratie & aankooptips
keukenopstelling
Keukenopstelling
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
Zwarte keukens: inspirerende foto's en voorbeelden
retro keuken accessoires
Retro keuken: voorbeelden & ideeën
minimalistische keuken
Minimalistische keukens
kleine keuken
Voorbeelden - inspiratie en tips voor een kleine keuken
design keuken
Design keuken: voorbeelden & ideeën
originele keukens
Originele keukens voorbeelden