Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Voorbeelden - inspiratie en tips voor een kleine keuken

Heb jij ook weinig ruimte in huis maar wil je wel een kookruimte die pit uitstraalt, ruim oogt en ook nog eens makkelijk in gebruik is? Dan ben je hier op de juiste plek! Op deze pagina vind je heel wat inspirerende foto’s van kleine keukens in diverse stijlen.

kleine keuken

 

 

Kleine keuken voor appartement

Om een klein appartement ruim aan te laten voelen is een goed ontworpen keuken erg belangrijk. Bij bovenstaande keuken werd gekozen voor een neutrale kleur dat uitspringt ten opzichte van de muren maar toch niet schreeuwt om aandacht. Door te kiezen voor één matte kleur in plaats van een combinatie van verschillende kleuren of uitbundige materialen lijkt de keuken ook veel groter. Om het kookgedeelte visueel af te schermen van de open woonkamer werd er gekozen voor een u-vormige keuken waar je ook barkrukken aan kan plaatsen.

 

 

Kleine keuken met tafel

Kleine keukens met tafels

Of je enkel ruimte hebt voor grote of kleine keukens, één ding staat vast: een plekje om te zitten wil iedereen wel. Bij bovenstaande smalle keuken werd dit slim aangepakt door een zwevend tafelblad te plaatsen bovenop de lage keukenkasten. Er is plaats genoeg om gezellig te eten met twee personen zonder het gevoel dat er ruimte verloren werd. Een langwerpige toog of bar aan de kant van de muur had ook perfect mogelijk geweest maar dan moet je er wel rekening mee houden dat je telkens op een muur moet kijken wat ook niet echt aangenaam is.

 

 

Kleine zwarte keuken

Kleine open keuken

Bij bovenstaand appartement was enkel een kleine open keuken mogelijk. Om hem zo ruim mogelijk aan te laten voelen werd hij in hetzelfde kleur geschilderd als de muren. Zo gaat de keuken mee op in de ruimte en heb je minder het gevoel dat het om een klein exemplaar gaat. De kastenwand aan de eetplaats geeft verder ook de illusie dat deze een deel uitmaakt van de keuken terwijl dit eigenlijk niet het geval is. De eettafel in combinatie met de zetel die evenwijdig met de keuken staat zorgt er voor dat de kookruimte toch gedeeltelijk afgebakend lijkt.

 

 

Kleine keuken met barkrukken

Kleine keukens met barkrukken

Barkrukken zijn de laatste jaren bijzonder populair en dat is niet onterecht. Ze nemen een pak minder plaats in dan stoelen en door hun hoge zitvlak kan je het tafelblad gelijk laten lopen met je keukenblad zodat je het ook kan gebruiken om op te koken. Als pluspunt zal je kleine ruimte ook groter ogen. Bij bovenstaande keuken werd er gekozen voor een U-vorm opstelling met plaats voor drie barkrukken. Het eiland werd bewust smal gehouden (70 centimeter) zodat er nog voldoende beweegruimte is aan het kookgedeelte. Heb je voldoende plaats dan mag je gerust naar een breedte gaan van 100 centimeter. Zo kan je langs beide zijden keukenkasten plaatsen waardoor je een pak meer bergruimte zal hebben.

Om je keuken zo ruim mogelijk te laten ogen kies je best voor witte tinten en neutrale materialen. Wil je meer kleur brengen dan kan je dit doen door de spatwand in een opvallend materiaal te stoppen of te kiezen voor enkele hippe en trendy barkrukken. Enkele bekende merken voor barkrukken zijn Hayx, Lapalma, Magis en Kartell. Is je budget wat beperkter dan kan je natuurlijk ook altijd naar een goedkope woonwinkel gaan zoals Weba of IKEA.

 

 

Kleine moderne keuken

Kleine moderne keuken

Het is niet omdat je weinig ruimte hebt dat je jouw keukentje niet kan laten stralen! De eigenaars van bovenstaand appartement hebben dat duidelijk begrepen! Er werd gekozen voor een combinatie van opvallende houtstructuren en RVS. De keukenkasten staan op een hoge sokkel en zijn onderaan verlicht met LED-verlichting zodat het net lijkt of de kasten zweven. Misschien heb je het ook nog niet direct gezien maar er werd ook een slim trucje toegepast om de keuken veel groter te doen lijken dan hij eigenlijk is. Kijk maar even goed! Achter het eiland werd een grote spiegel geplaatst die doorloopt tot aan het plafond en de illusie geeft dat het keukenblad blijft doorlopen. Een handige en goedkope oplossing dat je ook thuis makkelijk kan toepassen bij een bestaande kleine keuken. Een spiegel plaats je wel niet best als spatwand want als je gaat koken zullen alle vlekken al snel opvallen.

 

 

Kleine hoekkeuken

Kleine hoekkeuken met opvallend lijnenspel

Bovenstaande keuken is een mooi voorbeeld hoe je met kleuren en lijnen een ruimte een pak groter kan doen aanvoelen. De witte hangkasten lijken door te lopen in de kolomkasten wat ze meteen een pak minder bombastisch doen aanvoelen. Ook de nis naast het raam breekt het volume van de kolomkast en laat de keuken dieper ogen. Het is ook een leuke plek om planten, huishoudtoestellen en decoratie te plaatsen. De spatwand achter de spoeltafel is net zoals het werkblad gemaakt van Corian. Door te kiezen voor hetzelfde materiaal lijkt de kookruimte een pak groter.

 

 

Kleine landelijke keuken

Kleine landelijke keuken

We hebben je nu vooral veel voorbeelden en foto’s getoond van moderne keukenopstellingen. Ben je meer fan van de landelijke stijl, dan zal bovenstaande kleine keuken je vast meer inspireren. Ook hier werden de zelfde trucjes gebruikt die we eerder al hadden aangehaald: Witte kleuren zorgen voor meer ruimtegevoel en ook de lichte spatwand van oude tegeltjes doet de ruimte opleven. Om meer sfeer en gezelligheid te creëren werden de muren geschilderd in perzik kleur.

 

 

Ingebouwde witte keukenkasten

Kleine keukens met keukeneiland

Om af te sluiten hadden we graag ook even een voorbeeld getoond van een volledig vrijstaand keukeneiland want dat is uiteraard ook perfect mogelijk wanneer je weinig ruimte hebt voorzien. Een voorwaarde is dan wel dat je de keuken wil plaatsen in een open ruimte zoals bij bovenstaande foto. Een keukeneiland is een prima oplossing wanneer je de kookzone visueel wil afschermen en tegelijkertijd ook extra bergruimte wenst voor je borden, glazen en andere accessoires. Het is ook een bijzonder leuke ruimte om aan te werken aangezien je geen muren rondom hebt staan.

 

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken
minimalistische keuken
Minimalistische keukens
achterwand keuken
Achterwand keuken: inspiratie & materialen
eenvoudige keuken met wandtegels
Wandtegels in de keuken: tips & inspiratie
landelijke keuken
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
keukenopstelling
Keukenopstelling
keuken inox werkblad
Design keukens voorbeelden
witte keukens
Inspiratie en tips bij het kopen van een witte keuken
Zwarte keukens: inspirerende foto's en voorbeelden
cottage keuken
Cottage keukens voorbeelden
keuken ontwerpen
Tips voor het ontwerpen van een keuken
keuken industriële look
Industriële keuken: inspirerende foto's