Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Zwarte keukens: inspirerende foto's en voorbeelden

 

Wil je wel eens iets anders dan witte keukenkasten, dan is zwart misschien wel meer jouw ding! Donkere kleuren zorgen voor een luxueuze indruk en contrasteren mooi met lichte materialen zoals hout en wittinten. Voorbeelden en inspiratie foto’s van zwarte keukens vind je terug op deze pagina.

 

Mat zwarte keuken

Mat zwarte keuken

Bij bovenstaande woning werd gekozen voor een mat zwarte keuken die ingebouwd werd in een witte nis. Achteraan is een bijkeuken voorzien met een diepvries, koelkast en extra bergruimte. Het keukeneiland zelf werd gemaakt in composietsteen met de look en feel van natuursteen. De keuze tussen mat of blinkend is vaak persoonlijk en trek je best ook door in de rest van de woning.

 

Hoogglans keuken zwart

Hoogglans keuken zwart

In tegenstelling tot de vorige foto werd bij deze woning gekozen voor materialen met en hoog bling-bling gehalte. De kasten zelf zijn afgewerkt in zwarte hoogglans lak en werden voorzien van geadoniseerde handgrepen. De achterwand en het werkblad werden vervaardigd in een witte composietsteen. De zwevende keukenkasten werden voorzien van LED-verlichting die door middel van een afstandsbediening in verschillende kleuren ingesteld kunnen worden. Wanneer je kiest voor een hoogglans keuken doe je er goed steeds handgrepen te voorzien. In tegenstelling tot matte keukenkasten zullen glanzende kasten veel sneller vingerafdrukken achterlaten wat niet netjes overkomt.

 

Een zwarte achterwand als accent

keuken met zwarte spatwand

Ben je wel fan van zwart maar durf je geen stap zetten naar een volledig zwarte keuken, dan is een zwarte achterwand misschien wel meer jouw ding. Je kan kiezen voor verschillende soorten materialen waaronder afwasbare verf, gelakt glas of kunststof platen. Verkies je te werken met verf dan is bordverf ook een aanrader! Hiermee kan je tal van leuke boodschappen achterlaten en ziet de ruimte er telkens weer anders uit.

 

Zwarte houten keuken

Zwarte houten keuken

De laatste jaren zijn vooral de keukens met zwarte houten kasten erg in trek. De combinatie van houtnerf structuren met donkere kleurtinten zorgt voor een luxueuze en tijdloze uitstraling. Bij bovenstaand interieur werd het matte hout gecombineerd met accenten in wittinten en aluminium. Het werkblad zelf is gemaakt van een matte composietsteen.

 

 

Zwart-Wit keuken

Zwart-wit keuken

Twijfel je tussen een witte of zwarte keuken, dan ga je toch voor een combinatie van beide kleuren! Bij deze hippe woning werd een verdeling gemaakt tussen de hangkasten en onderste kasten. De vrijstaande Amerikaanse koelkast en de kolomkasten in houtnerf structuur maken het plaatje compleet en maken er een echte designerkeuken van.

 

Zwarte keukenwand met houten werkblad

Zwarte keuken achterwand met hout
Shutterstock

Bovenstaande keuken werd afgewerkt met een stoere mat-zwarte achterwand. De combinatie met de zwarte spoelbak, zwarte kookplaat en het warme hout zorgt voor een geslaagd geheel. Hout is niet alleen een pak goedkoper maar brengt ook rust en balans in je interieur. Vaak gebruikte houtsoorten voor werkbladen zijn beuk, eik en bamboe. De afwerking bestaat vaak uit een vernislaag die om de 2 à 3 jaar moet vernieuwd worden.

 

 

Hooglans keuken met keukeneiland

Zwarte keuken hoogglans

Ook bij dit interieur werd gekozen voor glimmende materialen. De hoogglans kasten werden aangevuld met een glanzende natuursteen en hippe verlichtingsarmaturen.

 

 

Kleine zwarte keuken met eetkamer

Kleine zwarte keuken

Voor dit compacte appartement moest een kleine keuken voorzien worden die zoveel mogelijk opging in het interieur. Door de keuken in een nis te plaatsen en mat te verven zijn de ontwerpers zeker geslaagd in hun opzet. De eetplaats zelf werd afgewerkt met panelen in houtstructuur en herbergen heel wat extra opbergruimte. Let ook op de kleine details die het plaatje compleet maken: Doorlopende afwerking tot aan het plafond in zwarte tinten en de repetitie van zwart in de meubels, verlichtingsarmaturen en ramen.

 

Moderne zwarte keuken

Moderne zwarte keuken

Zwart is helemaal geen trendkleur. Door het te combineren met tijdloze materialen en kleuren zoals wit en metaal creëer je een tijdloos geheel dat er ook na 10 jaar nog hedendaags zal uitzien. Wil je een open en luchtige indruk dan doe je er wel goed aan om een mooie balans te vinden tussen de verschillende materialen. Wanneer één materiaal overheerst zal de keuken erg druk overkomen.

 

 

Zwart-Wit behang als accent

Zwart-wit behang keuken

Een andere manier om veel pit te brengen in je keuken is door gebruik te maken van opvallende muurdecoratie. Bij bovenstaand interieur werd gekozen voor een levensgroot zwart-wit fotobehang van New York. Het grote voordeel van muurdecoratie is dat het helemaal niet veel geld kost en dat je het ook makkelijk kan vervangen. Dit in tegenstelling tot de keuken zelf die vaak minimaal 20 jaar dienst moet doen.

 

Landelijke zwarte keuken

Zwarte landelijke keuken

Dat zwart naadloos past bij elke interieurstijl is duidelijk zichtbaar op bovenstaande foto van een landelijke keuken. Ook hier werd weer gekozen voor een combinatie van zwart en wit.

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
cottage keuken
Cottage keukens voorbeelden
eenvoudige keuken met wandtegels
Wandtegels in de keuken: tips & inspiratie
keuken ontwerpen
Tips voor het ontwerpen van een keuken
witte keukens
Inspiratie en tips bij het kopen van een witte keuken
landelijke keuken
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
keuken industriële look
Industriële keuken: inspirerende foto's
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
kleine keuken
Voorbeelden - inspiratie en tips voor een kleine keuken
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken
originele keukens
Originele keukens voorbeelden
achterwand keuken
Achterwand keuken: inspiratie & materialen
modern huis met keuken
Moderne keukens: inspiratie & aankooptips