Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Retro keuken: voorbeelden & ideeën

De laatste jaren zijn vintage en retro steeds meer in opkomst. Die trend zet zich ook door in de keuken. Kenmerkend zijn de pastelkleuren  en de bolvormige vormen van de huishoudtoestellen. Ontdek in dit artikel voorbeelden en inspiratie voor het ontwerpen van een  retro keuken.

 

Retro stijl in de keuken: belang van de juiste accessoires

Een retro keuken kan niet zonder de juiste keukenspullen. Om die vintage look te creëren is het van belang om ze aan te vullen met accessoires in die typische stijl.  Deze voorbeelden bewijzen dat je dus niet onmiddellijk alles hoeft te vernieuwen als je een retro keuken wil. Je kan ook enkele leuke accessoires kopen. Ontdek hier enkele inspirerende voorbeelden.

 

 

Stijlvolle 70’s retro keuken met retro stoelen

retro keuken accessoires

Dit is een klassevolle retro keuken met een typische look uit de jaren ’70. Om je keuken een seventies-uitstraling te geven, is het belangrijk om de juiste kleuren te gebruiken. Oranje is hierbij een veel voorkomende tint. Daarnaast is het hout op de foto ook een typisch kenmerk van retro keukens. De accessoires maken het helemaal af. Kijk naar de krachtige designiconen in de eetplaats. De Tulipchair eetkamerstoelen van Eero Saarinen zijn onlosmakelijk verbonden met de jaren ’70. Ze geven deze keuken een karaktervolle uitstraling.

 

Keuken met retro accessoires

keuken met retro elementen

Het gebruik van de juiste woondecoratie is een basiselement voor een vintage keuken. Hier is gebruik gemaakt van een aantal originele accessoires met retro stijl. De zwart-wit gekleurde tegelvloer en spatwand doet denken aan de Amerikaanse diners uit de jaren ’60-films. Dit maakt duidelijk wat de invloed is van het toevoegen van een aantal kleine interieuraccessoires.

 

 

Typische retro huishoudtoestellen en accessoires

retro huishoudtoestellen

In bovenstaand voorbeeld is de retro look erg geslaagd. De typische huishoudtoestellen uit de jaren ’60 en ’70 worden ook vandaag nog geproduceerd door fabrikanten. De vintage trend is namelijk zo wijdverspreid dat huishoudproducenten hier graag een graantje van willen meepikken. Typisch zijn de gebogen stalen frames  in combinatie met rood of pastelkleuren.

Bovenstaande accessoires zijn veelvoorkomend in retro keukens. De typische ronde handgrepen kenmerken deze populaire frigodesign. In de jaren ’60 en ’70 maakte ze standaard deel uit van de huishoudtoestellen in de keuken. Vandaag zijn het vooral de producten van het hogere prijssegment die deze frigo’s weer produceren. De stoel die je links ziet staan, is ook een icoon uit de golden sixties. Dit design is ook erg kenmerkend voor de retro look.

 

 

Retro keukens: kenmerkende pastelkleuren

Naast accessoires zal een retro keuken gekenmerkt worden door de typische pastelkleuren. Pastelgroen, pastelroze of pastelblauw zijn verbonden met de Golden Sixties. Er is geen ander tijdperk waar het gebruik van babyroos of babyblauw zo prominent gebruikt werd als toen.  Toch zijn de meeste van deze keukens kleurrijk en stijlvol, zonder schreeuwerig te ogen. Ontdek hieronder enkele leuke voorbeelden.

 

Landelijke retro keuken

landelijke retro keuken

Het bewijs dat een retro keuken ook landelijk kan zijn, zie je hierboven. Ze heeft zelfs kenmerken van een typische moderne keuken. De pasteltinten doen denken aan de retrostijl. De typische handgrepen en groeven in de kasten doen landelijk aan. De verchroomde handvaten van de grote ingebouwde frigo zijn kenmerken voor een moderne keuken. Zo zie je maar dat verschillende stijlen combineren geen probleem is, zolang je het maar doet op een subtiele manier.

 

 

Spatwand met retro tegels

retro tegels in keuken

Deze keuken valt erg op door het gebruik van de wandtegels. Een goede wandtegel beschermt tegen vetspatten en ander vuil. Daarnaast zijn ze ook makkelijk afwasbaar. Door de afwisseling van zwart en wit, doen ze retro aan.

 

 

Pastelroze tinten

pastelroze retro keuken

Deze keuken heeft als hoofdkleur babyroos. Ze is erg modern, maar toch doet ze retro aan. Het verchroomde staal maakt ze makkelijk afwasbaar. Het brengt de snoeproze tint ietwat in balans. De bloemen in dezelfde kleur geven deze kamer iets extra.

 

 

Pastelgroene landelijke keuken

landelijke keuken pastelgroen

Durf kleur te gebruiken. Geef je keuken een make-over door ze te schilderen. Ook hierbij kan je kiezen voor de typische vintagekleuren, zoals pastel. Dat is exact wat de eigenaar van deze keuken in gedachten had. Hij koos er zelfs voor om ook de onderkasten te verven in een felle kleur. Door de andere accessoires neutraal te houden, wordt het niet te heftig.

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
keukeneiland
Inspiratie en foto's van keukeneilanden
cottage keuken
Cottage keukens voorbeelden
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
keukenopstelling
Keukenopstelling
originele keukens
Originele keukens voorbeelden
Zwarte keukens: inspirerende foto's en voorbeelden
modern huis met keuken
Moderne keukens: inspiratie & aankooptips
kleine keuken
Voorbeelden - inspiratie en tips voor een kleine keuken
witte keuken modern
Moderne keuken foto's & inspiratie
eenvoudige keuken met wandtegels
Wandtegels in de keuken: tips & inspiratie
achterwand keuken
Achterwand keuken: inspiratie & materialen
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken