Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Inspiratie en tips bij het kopen van een witte keuken

 

1. Ingebouwde keukenkasten

witte keuken inbouwkasten

Steeds vaker worden keukenkasten ingebouwd en gaat men spreken van een multifunctionele keukenwand. Een slimme zet want je keukenkasten in de muur inbouwen heeft heel wat voordelen. De kasten zullen veel minder lomp overkomen en het lengtegevoel van de muren zal niet onderbroken worden. Laat je de kasten wit, net zoals de muren dat zal je keuken ook veel beter opgaan in het interieur. Om keukenkasten in te bouwen hoef je heus niet altijd een nis in je woning te hebben. De meeste mensen laten het net lijken of de kasten in de muren zitten maar eigenlijk is het net andersom: De muren zijn naar voor getrokken zodat ze gelijk gaan zitten met de keukenkasten.

 

2. Combinatie van wit met inox

witte keuken inox

Als je droomt van een keuken zoals in een restaurant maar schrik hebt van het koele karakter is wit je nieuwe beste vriend! Door het koele inox te combineren met witte keukenkasten zal je de industriële look breken zodat dit type keuken ook prima geschikt is voor huiselijk gebruik. Combineer het geheel met neutrale houttinten en de sfeer zit helemaal goed!

 

3. Witte hoogglans keuken

witte keuken hoogglans

Hoogglans keukenkasten zijn erg gewaagd maar kunnen mits het juiste gebruik zeker een meerwaarde betekenen voor je huis. Hoogglans gelakte kasten zullen het licht weerkaatsen waardoor je keuken ruimer zal aanvoelen. Om een kil gevoel te vermijden is het wel belangrijk dat je ook zorgt voor voldoende rustpunten. Zo is hout een erg dankbare combinatie met hoogglans materialen zoals wit lakwerk, glas en inox.

 

 

4. Open witte keuken

witte keuken open

Wanneer je van plan bent om je keuken open te plaatsen met de woonkamer of eetkamer is wit zeker een goede keuze. Door zijn neutrale karakter zal je kookruimte er niet bombastisch gaan uitzien maar eerder lijken of het een deel uitmaakt van het meubilair.

 

 

5. Wit keukeneiland

witte keuken keukeneiland

Wanneer je heel wat ruimte hebt in je woning kan het soms al volstaan om één groot keukeneiland te plaatsen. Bij deze keuken is voornamelijk de spoelbak geïntegreerd in het keukeneiland en zijn er ook zitplaatsen voorzien waardoor je er ook aan kan eten.

 

 

6. Zwart-witte keuken

keuken zwart wit

Wit en zwart zijn 2 uiterste kleuren die elkaar goed aanvullen vanwege hun monochroom karakter. Deze combinatie sluit erg mooi aan met keukentoestellen in inox maar ook hout is een erg dankbare sfeermaker. Bij deze keuken werd gekozen voor een warme parketvloer en details in hout zodat het zwart en wit mooi in balans komen te staan.

 

 

7. Witte greeploze keuken

witte keuken greeploos

Als je een compleet witte keuken wenst te plaatsen of te kopen moet je zeker gaan voor kasten zonder grepen. Dit kan je doen door de deuren af te schuinen zodat je ze kan vastgrijpen langs de achterzijde maar je kan ook gebruikmaken van het zogenaamde Tip-On systeem. Hierbij moet je op de keukendeuren duwen zodat deze openen. Het voordeel van dit systeem is dat je de kasten mooi kan laten aansluiten op de vloer en het werkblad. Het nadeel is dan weer dat je vrij snel vingerplekken ziet waardoor je dit type keukens sneller zal moeten schoonmaken. Ook het lakwerk zal van hogere kwaliteit moeten zijn zodat je de verf of laminaat niet kan beschadigen.

 

8. Witte keuken met parket

witte keuken parket

Als je parket gaat plaatsen in de keuken is wit een veilige keuze voor je keukenkasten. Aangezien hout heel wat kleuren en structuur bevat zal je al snel een overladen gevoel krijgen wanneer je kiest voor meer opvallende kleuren. Door te kiezen voor een neutraal wit zal je de ruimte groter doen aanvullen en de sfeer van je houten vloer optimaal laten weergeven.

 

9. Witte landelijke keuken

witte keuken landelijk

Wie zegt dat wit en landelijk niet samengaan heeft zeker en vast ongelijk! Door te kiezen voor open kasten, vrolijke accenten en keukenkasten met infrezingen en motieven zal het wit net voor sfeer en intimiteit zorgen. Heel wat mensen die een oude landelijke keuken in eik hebben schilderen hem dan ook wit na enkele jaren. Zo lijkt het net of je een nieuwe keuken hebt voor slechts een paar honderden euro’s.

 

10. Witte keuken met zwart werkblad

witte keuken zwart werkblad

De reden waarom mensen kiezen voor een zwart werkblad op witte keukens is erg divers. Sommigen houden van het contrast en anderen kiezen dan weer puur uit oogpunt van de kok. Witte keukenbladen kunnen enkel vervaardigd worden in materialen zoals composiet en laminaat welke niet bestand zijn tegen hitte en krassen. Een zwart werkblad is echter ook verkrijgbaar in graniet, welke deze klussen zonder moeite aankan. Zo hoef je geen snijplanken of hittebestendige houders te plaatsen en kan je heerlijk koken zonder je zorgen te maken.

 

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
no image set
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
eenvoudige keuken met wandtegels
Wandtegels in de keuken: tips & inspiratie
no image set
Voorbeelden - inspiratie en tips voor een kleine keuken
retro keuken accessoires
Retro keuken: voorbeelden & ideeën
keuken inox werkblad
Design keukens voorbeelden
no image set
Open keuken: ideeën en inspiratie
no image set
Achterwand keuken: inspiratie & materialen
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
no image set
Originele keukens voorbeelden
no image set
Tips voor het ontwerpen van een keuken
no image set
Minimalistische keukens
keukenopstelling
Keukenopstelling