Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Investeer in isolatie en maak kans op heel wat premies en subsidies!

Wie vandaag de dag beslist zijn huis te renoveren of een nieuwbouw te zetten weet ongetwijfeld al dat er heel wat te doen is rond de mogelijke premies die men kan krijgen. Zo zijn er heel wat isolatiepremies beschikbaar waarmee je de kosten van isolatiewerken kan drukken en waardoor de investering nog interessanter wordt. De premies zijn in het leven geroepen om mensen aan te zetten tot isolatie van hun woning. Op die manier kan men maandelijks heel wat besparen op de energiefactuur en dus ook meewerken aan bescherming van het milieu.

 

Up-to-date info isolatie premies:

Een overzicht van alle up-to-date info over de soorten isolatiepremies en hun voorwaarden vind je hier terug.

isoleren

 

 

Soorten premies en subsidies

In Vlaanderen kan je isolatiepremies krijgen via netbeheerder Fluvius. Je kan ze online of per post aanvragen nadat je de isolatiewerken hebt laten uitvoeren door een aannemer.

 

Vraag je premie tijdig aan

Het is belangrijk dat je er steeds rekening mee houdt dat het bij een premieaanvraag vaak maanden duurt alvorens je een bericht krijgt van goedkeuring of weigering. Daarnaast moet je er ook rekening mee houden dat je pas na een aantal maanden bericht krijgt of de premie al dan niet goed aangevraagd is en of ze over de juiste documenten beschikken.

 

Welke isolatie voldoet voor de isolatiepremie

Om in aanmerking te komen voor het ontvangen van premies isolatie moet men aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals bij dakisolatie plaatsen. De belangrijkste hierbij is de isolatiewaarde van het geplaatste materiaal. Het isolatiemateriaal moet een bepaalde dikte hebben alvorens je premie aanvraag zal goedgekeurd worden. Vooraf goed nakijken welke minimumwaarde men moet hebben voor het materiaal is dus zeer belangrijk want anders misloop je misschien jouw isolatiepremie.

 

premies voor isolatie aanvragen

 

Kosten en verbruik

Voor isolatiewerken in een woning die ouder is dan 10 jaar en die hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt wordt, kan je ook genieten van een verlaagd btw-tarief van 6% in plaats van 21%. De isolatiewerken moeten dan wel uitgevoerd en gefactureerd worden door een vakman. Ook om aanspraak te kunnen maken op isolatiepremies moet je de isolatiewerken laten uitvoeren door een vakman.

Samenwerken met een vakman is hoe dan ook de beste keuze. Het plaatsen van isolatie is namelijk een werk dat goed moet uitgevoerd worden om het gewenste resultaat te verkrijgen. Een handige doe-het-zelver zal hierin voor bepaalde zaken wel slagen maar in sommige gevallen doet men toch beter beroep op een vakman. Ook is het zo dat niet alle vormen van isolatie zelf kunnen geplaatst worden. Een vakman kan je ook gepast adviseren over de beste isolatie oplossing voor jouw situatie en verzekert je van een correcte uitvoering van de werken. Zo ben je zeker van een optimale isolatie en kwalitatief resultaat op lange termijn.

Veel geld uitsparen op je verwarming doe je niet alleen door goed te isoleren maar ook door de juiste verwarming te kiezen. In het artikel Verwarming kiezen kom je te weten hoe je op een energiezuinige manier het huis lekker warm kan houden.

 

bron: www.isolatie-info.be

Meer ideeën & inspiratie
dak isoleren
Voordelen van het dak isoleren
nieuw interieur
Oud en nieuw combineren in je interieur
vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen
Vloerverwarming als hoofdverwarming
voorbereiding schilderen
Zo bereid je elke kamer optimaal voor bij schilderwerken
centrale verwarrming
Plaatsen van een centrale verwarmingsinstallatie
keukenopstelling
Keukenopstelling
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen
Vloerverwarming als hoofdverwarming
kleerkasten met schuifdeuren
3 onmisbare tips voor een perfecte kleerkast op maat
laag TV-meubel
TV-meubel: inspirerende voorbeelden & tips
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken