Interieurvoorbeelden.be

Investeer in isolatie en maak kans op heel wat premies en subsidies!

voorwaarden isolatiepremieWie vandaag de dag beslist zijn huis te renoveren of een nieuwbouw te zetten weet ongetwijfeld al dat er heel wat te doen is rond de mogelijke premies die men kan krijgen. Deze premies hingen vroeger vooral samen met isolatie maar er zijn inmiddels heel wat extra premies bijgekomen die ervoor zorgen dat de investering die u doet iets goedkoper zal uitvallen dan voorzien. Bovendien zijn de premies in het leven geroepen om mensen aan te zetten tot isolatie van hun woning. Op die manier kan men maandelijks heel wat besparen op de energiefactuur en dus ook meewerken aan bescherming van het milieu.

 

 

Soorten premies en subsidies

 

In België kan men isolatiepremies verkrijgen van de netbeheerder waar men aangesloten is voor elektriciteit en/of gas. De isolatiepremies of andere energiebesparende maatregelen kan men online aanvragen of door het versturen van ingevulde documenten per post. Een overzicht van alle soorten isolatiepremies en hun voorwaarden vind je hier terug.

Het is belangrijk dat je er steeds rekening mee houdt dat een premieaanvraag vaak maanden duurt alvorens je een bericht krijgt van goedkeuring of weigering. Er zijn de laatste maanden namelijk zo veel isolatiepremies aangevraagd geweest dat de netbeheerders met moeite alle aanvragen kunnen bijhouden. Dit resulteert in heel wat vertragingen die soms tot grote frustratie kunnen zijn van de aanvrager. Daarnaast moet men ook rekening houden dat men pas na een aantal maanden bericht krijgt of de premie al dan niet goed aangevraagd geweest is en of ze over de juiste documenten beschikken. Rekening houdend hiermee moet men dan nog eens een aantal weken extra rekenen als het zou voorvallen dat er documenten ontbreken.

 

Welke isolatie voldoet voor de isolatiepremie

Om in aanmerking te komen voor het ontvangen van premies isolatie moet men aan bepaalde voorwaarden voldoen zoals bij dakisolatie plaatsen. De belangrijkste hierbij is de isolatiewaarde van het geplaatste materiaal. Het isolatiemateriaal moet namelijk een bepaalde dikte hebben alvorens men uw premie zal goedkeuren. Is dit niet het geval, dan krijgt u de premie niet. Goed nakijken vooraf welke minimumwaarde men moet hebben voor het materiaal is dus zeer belangrijk want anders misloopt u uw isolatiepremie en dit zou zeer spijtig zijn. Het is namelijk zo dat men niet elk jaar isolatie plaatst en dubbel werk kan zeker niet de bedoeling zijn.

 

premies voor isolatie aanvragen

 

Kosten en verbruik

 

Naast de isolatiepremie die men kan ontvangen is het ook perfect mogelijk een bedrag te kunnen inbrengen in de belastingsaangifte ter vermindering van de personenbelasting. Deze maatregelen werden in het leven geroepen door de overheid en genieten heel wat succes. De isolatiepremie is hier dus perfect cumuleerbaar mee en op die manier wordt de plaatsing van isolatie nogmaals extra gestimuleerd. Toch moet men goed opletten want er zijn een aantal premies die afgeschaft werden dus men moet eerst goed nakijken welke premies isolatie of andere energiebesparende maatregelen wel nog van toepassing zijn. De belastingsvermindering die men ontvangt wordt rechtstreeks verrekend en krijgt men niet teruggestort zoals dit het geval is bij de premies isolatie. Men kan een voordeel van 30 à 40 procent genieten op de waarde van de isolatie.

Ook is het bedrag van de isolatiepremie sterk afhankelijk van het feit of u de isolatie zelf plaatst of indien u het laat plaatsen door een erkend aannemer. Wanneer dit laatste het geval is dan moet u een attest verkrijgen van de aannemer die de premie isolatie volledig ontleed en vermeld aangaande waarden, bedragen,… Men krijgt namelijk een groter bedrag terug wanneer men de dakisolatie heeft laten plaatsen tegenover wanneer men de isolatie zelf plaatst. Uiteraard zal de kostprijs ook veel hoger zijn wanneer men de dakisolatie laat plaatsen dus op die manier compenseert dit toch ietsje meer de kostprijs. Ook is het zo dat niet alle vormen van isolatie zelf kunnen geplaatst worden. Het plaatsen van isolatie is namelijk een werk dat goed moet uitgevoerd worden om ook het gewenste resultaat te verkrijgen. Een handige doe-het-zelver zal hierin voor bepaalde zaken wel slagen maar in sommige gevallen doet men toch beter beroep op een vakman.

Veel geld uitsparen op je verwarming doe je niet alleen door goed te isoleren maar ook door de juiste verwarming te kiezen. In het artikel Verwarming kiezen kom je te weten hoe je op een energiezuinige manier het huis lekker warm kan houden.

 

bron: www.isolatie-info.be

Meer ideeën & inspiratie
vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen
Vloerverwarming als hoofdverwarming
Voorbereiden schilderwerken: tips & tricks
Dakisolatie plaatsen: voordelen & prijs
Centrale verwarming kiezen: soorten & prijs
Oud en nieuw combineren in je interieur
landelijke keuken met moderne toets
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
laag TV-meubel
Tips om jouw TV-meubel te kiezen
keuken met ingebouwde LED verlichting
Design keuken met eiland: voorbeelden
Eigentijdse badkamer: inspiratie & voorbeelden
werkblad keuken kiezen
Verschillende mogelijkheden voor keukenblad
Cottage badkamer inrichten: ideeën & voorbeelden
Tips voor woonkamerinrichting