Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Voordelen van het dak isoleren

Wie op zoek is naar een goede investering is bij dakisolatie zeker op het juiste adres. Je spaart heel wat geld uit op je verwarming en zal in een comfortabelere omgeving wonen. Er zijn tal van premies en subsidies te verkrijgen en bovendien zal je ook een hogere prijs krijgen van je woning wanneer je deze wenst te verkopen.

De gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie bedraagt 3 tot 4 jaar. Op een termijn van 10 jaar heb je zo maar liefst 50% winst gemaakt. Hierbij alvast enkele voordelen en weetjes van dakisolatie:

dak isoleren

 

 

Warmte stijgt

Warme lucht weegt minder dan koude lucht waardoor warmte vooral via het dak verloren gaat. Maar liefst 25% van alle warmte in huis gaat zo verloren wanneer het dak niet of onvoldoende geïsoleerd is. Bij het denken aan energiemaatregelen is dakisolatie dan ook één van de eerste stappen om te ondernemen.

 

Hoe moet ik mijn dak isoleren?

Voor het isoleren van een hellend dak wordt veelal gebruikgemaakt van isolatiewol zoals glaswol en rotswol. Bij platte daken wordt meestal gebruikgemaakt van isolatieplaten. Als de isolatie langs de buitenzijde geplaatst wordt spreekt men van een warm geïsoleerd dak omdat de dakconstructie dan mee verwarmd wordt. Wanneer de isolatie langs de binnenzijde geplaatst wordt spreekt men van een koud dak. Deze methode wordt niet aangeraden omdat het de levensduur van het dakgebinte in gedrang brengt.

 

 

Prijs dakisolatie laten plaatsen

Wanneer je van plan bent je dak te laten isoleren kies je best voor een betrouwbare isolatie plaatser die werkt volgens de regels van de kunst. Zo moet de isolatie goed afgeschermd worden met een dampscherm zodat er geen vocht kan optreden in de isolatie. De prijs om je dak te laten isoleren schommelt rond de 45 euro per vierkante meter voor een isolatiewaarde die voldoet aan alle premies en normen.

 

prijs dakisolatie plaatsen

Op de website van dakisolatie-expert.be kan je zelf prijzen vergelijken tussen zelf dakisolatie plaatsen of het dak laten isoleren. Door premies, belastingsvoordelen en het verlaagde BTW-tarief in rekening te brengen heb je een totaaloverzicht van het prijsverschil tussen beide methoden. Zeker een bezoekje waard dus!

 

 

Waarop moet je letten

Bij het plaatsen van de isolerende laag spreekt het voor zich dat de ondergrond goed droog moet zijn. Het dak moet een onderdak bevatten en er mag ook geen lek zijn in het dak. Wanneer dit wel het geval is laat je best eerst een dakwerker langskomen die het probleem verhelpt. Wanneer er geen onderdak aanwezig is wordt het aangeraden speciale isolatie te plaatsen die dampwerend is.

De isolatie mag ook niet rechtstreeks tegen de dakpannen geplaatst worden. Een kleine luchtspouw tussenin zal er voor zorgen dat de isolatie kan drogen en de dakpannen niet kapot vriezen. Fabrikanten van isolatie zoals Recticel hebben zelfs speciale platen voor deze toepassing.

 

bron: www.dakisolatie-expert.be

Meer ideeën & inspiratie
vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen
Vloerverwarming als hoofdverwarming
voorbereiding schilderen
Zo bereid je elke kamer optimaal voor bij schilderwerken
nieuw interieur
Oud en nieuw combineren in je interieur
centrale verwarrming
Plaatsen van een centrale verwarmingsinstallatie
isoleren
Investeer in isolatie en maak kans op heel wat premies en subsidies!
keukenopstelling
Keukenopstelling
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties
vloerverwarming als hoofdverwarming ervaringen
Vloerverwarming als hoofdverwarming
kleerkasten met schuifdeuren
3 onmisbare tips voor een perfecte kleerkast op maat
laag TV-meubel
TV-meubel: inspirerende voorbeelden & tips
badkamer wanden
Wandbekleding badkamer: materialen & voorbeelden
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken