Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Inspiratie en foto's van keukeneilanden

keukeneiland

 

 

Keukeneiland met tafel

Door te kiezen voor een eiland is er in heel wat keukens geen ruimte meer om een eettafel te plaatsen. Meestal wordt er gekozen om het blad door te laten lopen zodat er met barkrukken aan het werkblad kan gezeten worden. Heb je het liever wat knusser, dan kan je er ook voor kiezen te werken met een werkblad dat overloopt naar een lagere hoogte. Voor het kookgedeelte kies je best een hoogte van 90 à 95 centimeter. Het tafelblad zelf is uit ergonomisch standpunt ideaal op een hoogte van 70 centimeter.

 

 

 

L-vormig eiland

Bij een eiland denkt men vaak aan een rechthoekige vorm. Wanneer je keuken echter ruim genoeg is kan het ook leuk zijn een andere opstelling te kiezen zoals bovenstaande L-keuken. Door te kiezen voor deze opstelling wordt de keuken langs beide zijden visueel afgescheiden zodat er toch een gevoel van privacy is ondanks de open ruimte.

 

 

 

Wit keukeneiland met barkrukken

Als je droomt van een echte leefkeuken mogen enkele welgekozen barkrukken zeker niet ontbreken aan je keukeneiland! Een opstelling in rij oogt heel modern en is makkelijk toe te passen in krappere keukens. Door de zitplaatsen rechtover elkaar te plaatsen breng je echter meer sfeer en gezelligheid in de keuken omdat het makkelijker is te communiceren met elkaar. Wanneer je barkrukken gaat kopen doe je er goed aan eerst de afmetingen te nemen van de vrije ruimte. Als je ze niet gebruikt is het mooier en praktischer als ze volledig onder het werkblad kunnen schuiven. Bij sommige modellen is dit niet het geval en zal je bijvoorbeeld altijd een leuning tegen het werkblad zien staan.

 

 

 

Eiland in natuursteen

Een eiland hoeft niet altijd uit kasten te bestaan die gecombineerd worden met een werkblad. Bij bovenstaande keuken werd gekozen voor een volledige constructie in natuursteen. De spoelbak en het kookvuur werd netjes ingewerkt in het keukeneiland.

 

 

Keukeneiland met eettafel

Ook een grote eettafel kan perfect gecombineerd worden met een strak eiland. De tafel hoeft ook niet altijd in dezelfde lijn te lopen als het eiland. Bij bovenstaande loft werd de eettafel lager dan het eiland geplaatst.

 

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
landelijke keuken
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
originele keukens
Originele keukens voorbeelden
retro keuken accessoires
Retro keuken: voorbeelden & ideeën
keukenopstelling
Keukenopstelling
modern huis met keuken
Moderne keukens: inspiratie & aankooptips
cottage keuken
Cottage keukens voorbeelden
witte keuken modern
Moderne keuken foto's & inspiratie
witte keukens
Inspiratie en tips bij het kopen van een witte keuken
Zwarte keukens: inspirerende foto's en voorbeelden
design keuken
Design keuken: voorbeelden & ideeën
open keuken
Open keuken: ideeën en inspiratie
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken