Inspiratie en foto's van keukeneilanden

keukeneiland met geïntegreerde tafel

Keukeneiland met tafel

Door te kiezen voor een eiland is er in heel wat keukens geen ruimte meer om een eettafel te plaatsen. Meestal wordt er gekozen om het blad door te laten lopen zodat er met barkrukken aan het werkblad kan gezeten worden. Heb je het liever wat knusser, dan kan je er ook voor kiezen te werken met een werkblad dat overloopt naar een lagere hoogte. Voor het kookgedeelte kies je best een hoogte van 90 à 95 centimeter. Het tafelblad zelf is uit ergonomisch standpunt ideaal op een hoogte van 70 centimeter.

 

 

keuken met L-vormig keukeneiland

L-vormig eiland

Bij een eiland denkt men vaak aan een rechthoekige vorm. Wanneer je keuken echter ruim genoeg is kan het ook leuk zijn een andere opstelling te kiezen zoals bovenstaande L-keuken. Door te kiezen voor deze opstelling wordt de keuken langs beide zijden visueel afgescheiden zodat er toch een gevoel van privacy is ondanks de open ruimte.

 

 

wit keukeneiland met barkrukken

Wit keukeneiland met barkrukken

Als je droomt van een echte leefkeuken mogen enkele welgekozen barkrukken zeker niet ontbreken aan je keukeneiland! Een opstelling in rij oogt heel modern en is makkelijk toe te passen in krappere keukens. Door de zitplaatsen rechtover elkaar te plaatsen breng je echter meer sfeer en gezelligheid in de keuken omdat het makkelijker is te communiceren met elkaar. Wanneer je barkrukken gaat kopen doe je er goed aan eerst de afmetingen te nemen van de vrije ruimte. Als je ze niet gebruikt is het mooier en praktischer als ze volledig onder het werkblad kunnen schuiven. Bij sommige modellen is dit niet het geval en zal je bijvoorbeeld altijd een leuning tegen het werkblad zien staan.

 

 

keuken-met-eiland-in-natuursteen

Eiland in natuursteen

Een eiland hoeft niet altijd uit kasten te bestaan die gecombineerd worden met een werkblad. Bij bovenstaande keuken werd gekozen voor een volledige constructie in natuursteen. De spoelbak en het kookvuur werd netjes ingewerkt in het keukeneiland.

 

minimalistische keuken

Keukeneiland met eettafel

Ook een grote eettafel kan perfect gecombineerd worden met een strak eiland. De tafel hoeft ook niet altijd in dezelfde lijn te lopen als het eiland. Bij bovenstaande loft werd de eettafel lager dan het eiland geplaatst.

 

 
Nieuwe keuken plaatsen?
Vraag vrijblijvend offertes aan & vergelijk
Meer ideeën & inspiratie
speelse minimalistische keuken
Minimalistische keukens
witte keuken inbouwkasten
Inspiratie en tips bij het kopen van een witte keuken
retro keuken accessoires
Retro keuken: voorbeelden & ideeën
keuken met speciale spatwand
Originele keukens voorbeelden
keuken industriële look
Industriële keuken: inspirerende foto's
landelijke keuken met moderne toets
Landelijke keukens: voorbeelden & inspiratie
werkblad keuken kiezen
Keukenblad inspiratie: Mogelijke materialen
houten keuken op maat
Inspiratie en tips voor een houten keuken
wit keukeneiland met barkrukken
Achterwand keuken: inspiratie & materialen
keuken ontwerpen modern
Tips voor het ontwerpen van een keuken
keukeneiland met ingewerkte spoelbak
Open keuken: ideeën en inspiratie
keuken met keukeneiland en ingebouwde kasten
Moderne keukens: inspiratie & aankooptips