Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Interieurvoorbeelden.be Inspiratie & Ideeën voor een geslaagd interieur
Interieurvoorbeelden.be

Fotospecial: Voorbeelden en inspiratie moderne haarden en schouwen

Of je nu van modern of landelijk houdt, als je een sfeervolle woonkamer wilt mag een haardvuur absoluut niet ontbreken. Door te kiezen voor een moderne schouw kan je een haardvuur of gasvuur perfect integreren in een hedendaagse woning. Onderstaand vind je alvast heel wat inspiratie foto’s en voorbeelden van geslaagde realisaties.

moderne haard

 

Moderne schouw met plaats voor tv

Het is vanzelfsprekend dat je de schouw het centerpunt van de woonkamer wilt maken, maar het tv-toestel mag natuurlijk ook niet ontbreken! Bij bovenstaande woning werd gekozen voor een stijlvolle schouw waarbij extra ruimte voorzien werd voor een tv-meubel en decoratie. De schouw werd afgewerkt met een ronde boog wat de strakheid in de ruimte breekt.

 

Moderne schouw met tv meubel

 

Vrijstaande moderne schouwen erg populair

De laatste jaren zijn vrijstaande schouwen bijzonder populair. Dit is te verklaren door diverse factoren. Enerzijds wordt steeds vaker gekozen voor een woning met loftgevoel. Doordat alle ruimtes in elkaar overlopen is de haard zo een welkom breekpunt bij grote oppervlaktes. Het scheidt de ruimtes visueel en maakt dat je hem vanuit elke hoek kan bewonderen en genieten van de warmte. Bij bovenstaand dakappartement werd gekozen voor een schouw die langs 3 zijden te bezichtigen is. De schouwmantel werd afgewerkt met een hittebestendige natuursteen.

 

 

Moderne schouw natuursteen

Moderne schouw in natuursteen

Natuursteen wordt vaak geassocieerd met een oubollig interieur. Niets is echter minder waar! Door te kiezen voor grote, egale platen zoals in bovenstaande woonkamer creëer je een prachtige moderne schouw die helemaal tijdloos en onverwoestbaar is. Naast de schouw werd een zwevende legplank voorzien waaronder het haardhout geborgen kan worden. Bovenstaand haardvuur is langs beide zijden zichtbaar.

 

 

moderne gashaard met strakke schouw

Moderne open gashaard met strakke schouw

De laatste jaren zijn gashaarden erg in trek. In tegenstelling tot een traditioneel haardvuur moet je de haard nooit poetsen en kan je de warmte in enkele seconden tijd regelen. Bij bovenstaande moderne schouw werd gekozen voor een compleet open vuur. De afvoer werd weggestopt in een moderne schouw die in hetzelfde kleur geverfd werd als de muren.

 

 

Schouw in valse wand

Schouwen in valse wand

Heb je een grote ruimte ter beschikking die je wil opdelen in 2 kamers, dan is een valse wand met ingebouwd haardvuur een echte aanrader! Bij bovenstaande woning werd de grote woonkamer ingedeeld in een knusse zithoek waar je kan genieten van het vuur en een boek en één tv-hoek waar de kinderen kunnen spelen.

 

 

Moderne witte schouw

Moderne witte schouw met inbouwhaard

Een schouw hoeft heus niet altijd bombastisch te zijn om indruk te maken. Bij bovenstaand bijgebouw werd gekozen voor een strakke afwerking. De uitsprong van de schouw werd doorgetrokken tot de ramen zodat de gordijnen mooi aansluiten en niet uitpuilen ten opzichte van de muur.

 

 

Moderne kachel met overhangende schouw

Gashaard met overhangende schouw

Een andere uitvoering van schouwen die de laatste jaren erg in trek is, is de overhangende schouw. Deze komt verder uit dan het vuur en zorgt voor een geborgen sfeer. De gloed van het vuur weerkaatst tegen de onderzijde van de schouw en houdt de warmte zo langer vast langs de onderzijde van de kamer. Afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren kan je bij dit type moderne schouwen ook kiezen voor ingebouwde led-strips als extra sfeerverlichting.

 

 

Moderne schouw met kastenwand

De uitdaging was om in deze woonruimte met schouw toch een strak geheel te creëren. Er werd daarom gekozen om de haard en schouw te verwerken in een kastenwand. Rechts naast de schouw werd een ruimte voorzien voor de televisie, aan de linkerzijde werd de volledige ruimte benut voor het creëren van kastruimte. Het resultaat oogt niet enkel mooi maar is ook nog eens erg functioneel.

 

 

 

De hoekhaard

Ben je fan van 360° haarden of doorkijkhaarden maar heb je hier geen plaats of middelen voor, dan is de hoekhaard een waardig alternatief! Bij deze haard wordt een hoekraam geplaatst zodat je het haardvuur langs twee zijden kan bewonderen. Bijzonder praktisch wanneer je hoeksalon rond het vuur staat zoals bij bovenstaand inspiratie voorbeeld.

 

 

 

Schouwen laten maken: Prijzen vergelijken loont!

 

Ben je op zoek nar de perfecte schouw voor jouw woning, dan doe je er goed aan om bij verschillende winkels en verkooppunten langs te gaan. Zo kan je makkelijk en snel prijzen en materialen vergelijken. Bezoek zeker ook eens de website van haarden-kachels.be. Deze site staat boordevol tips, inspiratie en voorbeelden om je haard te ontwerpen.

Foto’s op deze pagina: SHUTTERSTOCK

Meer ideeën & inspiratie
woonkamers
Traditionele en Klassieke woonkamers
landelijke woonkamer
Landelijke woonkamers voorbeelden
hip en funky interieur
Trendy woonkamer ideeën voor een hip en funky interieur
woonkamer inrichten
Tips voor het inrichten van je living
cottage woonkamer
Cottage woonkamers voorbeelden
laag TV-meubel
TV-meubel: inspirerende voorbeelden & tips
woonkamer barcelona stoelen
Design woonkamers
moderne woonkamers
Moderne living inspiratie
u-vormige zetel
Fotospecial: Lederen hoeksalon en sofa's
moderne woonkamer
Moderne woonkamer ideeën
keukenopstelling
Keukenopstelling
badkamerrenovatie met steenstrips
Badkamerinrichting: 6 geslaagde badkamerrenovaties